Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici je veľký záujem o antigénové testovanie

19.11.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok od 16. novembra zriadila mobilné odberové miesto na bezplatné testovanie širokej verejnosti. Už prvé dni jeho prevádzky ukázali veľký záujem o testovanie. Nemocnica aj naďalej poskytuje aj možnosť testovania PCR testami tak pre pacientov s covid pasom, ako aj samoplatcov.

,,Na základe zmluvy o spolupráci medzi Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky a našou nemocnicou sme v pondelok spustili na našom mobilnom odberovom mieste aj testovanie občanov antigénovými testami“, hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř. Odberové miesto sa nachádza priamo v budove nemocnice,  v zadnom trakte budovy riaditeľstva. Nachádza sa v budove kežmarskej nemocnice na Huncovskej ulici, v zadnom trakte budovy riaditeľstva. Prvý mesiac sa v ňom robili len PCR testy, teraz nemocnica vyšla v ústrety všetkým, ktorí chcú mať možnú prítomnosť koronavírusu zistenú do 15 minút.

„O testovanie na kežmarskom odbernom mieste je veľký záujem. Priemerný počet na testovanie PCR testami je okolo 70 občanov denne a na testovanie antigénovými testami okolo 40 občanov,“ uviedol V. Halíř.  Aby sa testovaní vzájomne nemiešali, mobilné odberné miesto v kežmarskej nemocnici má svoju prevádzkovú dobu rozdelenú na testovanie PCR testami (dopoludnia) a antigénovými testami (popoludní). Testovanie sa realizuje len v pracovných dňoch.

Mobilné odberné miesto v Kežmarku je otvorené:
od 7.00 do 12.00 - testovanie PCR testami
od 12.30 do 16.30 hod. - testovanie antigénovými testami.

Späť