Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica na 15 dní obmedzí činnosť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia

11.12.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok robí všetko preto, aby aktuálna pandemická situácia mala čo najmenší dopad na chod nemocnice a zdravotná starostlivosť zostala zachovaná tak pre covidových, ako aj pre ostatných pacientov. Vzhľadom na aktuálny vývoj pandemickej situácie, s cieľom zabrániť masívnemu šíreniu epidémie u pacientov, ako aj zamestnancov nemocnice, nemocnica na 15 dní obmedzí činnosť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Budúce mamičky si budú môcť v tomto čase vybrať buď pôrodnicu v Poprade, Starej Ľubovni alebo v Spišskej Novej Vsi. Všetky pacientky, ktoré majú termín pôrodu po 4. januári 2021 môžu počítať s tým, že svoje bábätko privedú na svet opätovne v kežmarskej nemocnici.

„Dočasné obmedzenie činnosti nášho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia bude trvať od 21. decembra 2020 do 4.1. 2021. Hlavným dôvodom tohto rozhodnutia je aktuálna  nepriaznivá pandemická situácia. Do dvoch týždňov situáciu zvládneme, od 4. januára bude oddelenie opätovne otvorené v plnej prevádzke a s dostatočným počtom zdravotníckeho personálu,“ vysvetlil riaditeľ Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku Viktor Halíř. K dnešnému dňu v nemocnici evidujú celkovo 32 pozitívnych zamestnancov, 2 ďalší sú v karanténe a 4 pozitívnych pacientov.  Vzhľadom na to, že sú medzi nimi aj lekári a sestry, nemocnica už musela dočasne zlúčiť oddelenie dlhodobo chorých a interné oddelenie. V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev pacientov.

Rodičky, ktoré by za normálnych okolností rodili v kežmarskej nemocnici, ako aj pacientky, ktoré si budú vyžadovať akútnu zdravotnú starostlivosť, budú dočasne prijímané v Nemocnici Poprad, v  Ľubovnianskej nemocnici alebo v Nemocnici s poliklinikou Spišská Nová Ves.

Späť