Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica očkuje svojich zamestnancov

19.1.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, už očkuje svojich zamestnancov vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Prvým zaočkovaným bol primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny MUDr. Serhiy Rak. Pred očkovaním je potrebné dodržiavať všeobecne platné pravidlá a test na COVID-19 nie je potrebný.

„Sme radi, že vakcínu sme dostali aj do našej nemocnice. V uplynulý piatok sme začali s očkovaním našich zamestnancov. Je pre nás mimoriadne dôležité, aby im táto možnosť bola poskytnutá, pretože sú v každodennom styku aj s pacientmi, ktorí sú pozitívni na ochorenie COVID-19. Dodanie očkovacích látok sa trochu predĺžilo, nebolo to však našim zavinením,“ informuje riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

„Očkovanie je pre zamestnancov dobrovoľné. Dostali sme 240 očkovacích látok, takže materiálu máme pre záujemcov o očkovanie dostatok. Vakcíny nám už prišli v chladovom režime, a preto ich musíme spotrebovať najneskôr do utorka dopoludnia,“ dodáva riaditeľ nemocnice. Nemocnica má od očkovania jasné očakávania, ktoré by sa mali naplniť vtedy, keď pre covid pozitivitu nebude ubúdať personál a bude sa môcť starať o svojich pacientov.

Očkovať sa môžu len osoby, ktoré sú zdravé a momentálne nie sú v karanténe či domácej izolácii. Lieky, ktoré záujemcovia o očkovanie bežne užívajú, môžu pokojne užívať tak, ako sú zvyknutí.

Späť