Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Seniori na oddelení dlhodobo chorých v kežmarskej nemocnici dostávajú balíčky pohody od NADÁCIE AGEL

17.3.2021

NADÁCIA AGEL si tentokrát pripravila užitočnú pozornosť pre seniorov na oddelenia dlhodobo chorých. Balíčky pohody prišli aj do Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, a tešia sa obľube u starších pacientov. Balíček obsahuje rôzne drobnosti, ktoré sú nielen pre potešenie, ale najmä pre úžitok.

Minulý týždeň dorazila do kežmarskej nemocnice zásielka od NADÁCIE AGEL. Tá v tomto náročnom období myslí aj na najzraniteľnejších pacientov, ktorými sú seniori. Balíček pohody obsahuje viacero užitočných drobností, ktorými je textilná taška, reflexná páska na ruku, balzam na pery, guľôčkové pero, škatuľka na tabletky, rúško, dezinfekčný gél na ruky, uterák, vlhčené a papierové obrúsky, náplaste, pastilky s islandským lišajníkom a vitamínom C, vitamín C s príchuťou citrónu, hroznový cukor s príchuťou jahody s vitamínom C a šípkový čaj.

„Reakcie našich seniorov na balíčky od NADÁCIE AGEL sú veľmi milé. Väčšina z nich je prekvapená a skutočne sa úprimne poteší tomuto užitočnému darčeku. Myslím si, že obsah balíčka každý využije vo svoj prospech čo najlepšie,“ hodnotí vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých Bc. Simona Pavlíková.

Tento originálny projekt pre seniorov pripravovala NADÁCIA AGEL od minulého roka. ,,Zámerom bolo obdarovať seniorov predovšetkým na oddeleniach dlhodobo chorých v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL SK „balíčkom pohody“, ktorý by slúžil pre potešenie, zvýšenie bezpečnosti a tiež podporu imunity. V zhoršenej epidemiologickej situácii v čase pandémie sme smerovanie našej pomoci pre seniorov urýchlili. NADÁCII AGEL sa podarilo pripravovaný projekt dokončiť  a v krátkom čase doručiť balíčky do deviatich zdravotníckych zariadení na Slovensku,“ uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL Iveta Chreneková.

„Rozmýšľali sme, ako byť v čase pandémie nápomocní čo najviac, starostlivo sme tiež zvažovali obsah balíčka a praktické využitie každej jednej maličkosti, ktorú sme do obsahu vložili. Naša pomoc pre tých najzraniteľnejších, pre hendikepovaných, seniorov a deti je v súčasnej dobe pre nás prioritou, veľkou radosťou a tiež našou motiváciou do budúcnosti,“ dodala  Iveta Chreneková. Celý projekt presiahol hranice Slovenska, v rovnakom čase sa realizuje aj v Českej republike. NADÁCII AGEL s vecnými darmi a financovaním projektu podstatnou mierou pomohli AGEL Lékarny a spoločnosť Perfect Distribution, bez ktorých by nebolo možné tak veľký projekt v Českej a Slovenskej republike pripraviť.    

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

Späť