Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica výrazne postúpila v ankete spokojnosti pacientov zdravotnej poisťovne Dôvera

19.3.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá je členom skupiny AGEL, zaznamenala výrazný úspech v ankete o najlepšiu nemocnicu, ktorú organizuje zdravotná poisťovňa Dôvera. Jej poistenci hodnotili spokojnosť s poskytovanými službami nemocníc z pohľadu pacienta. V kategórii všeobecných nemocníc sa kežmarská nemocnica umiestnila na 8. mieste spomedzi 44. Po minuloročnej 26. pozícii je to posun nahor o 18. miest.

Anketa hodnotila spokojnosť pacientov za rok 2020, ktorý vo všetkých nemocniciach výrazne poznačila pandémia koronavírusu. Zasiahla aj Nemocnicu Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, kde sa už rok snažia zvládnuť starostlivosť tak o pacientov s koronavírusom, ale aj necovidových pacientov. Vedenie muselo riešiť viaceré organizačné zmeny, ale aj obmedzenia vzhľadom na výpadok personálu, ktorý bol covid pozitívny. Zároveň v nemocnici prebiehali rekonštrukčné práce na zateplení budovy. O to viac teší spokojnosť pacientov a skvelé výsledky v ankete.

„Nesmierne nás teší tak výrazný postup našej nemocnice v hodnotenom rebríčku. Neustále sa snažíme zlepšovať poskytovanú zdravotnú starostlivosť a sme radi, že sa to odrazilo aj na hodnotení našich pacientov. Tí sú pre nás najdôležitejší. Poďakovanie patrí najmä všetkým zdravotníckym aj nezdravotníckym zamestnancom nemocnice, ktorí sa starajú o jej fungovanie,  a to najmä v týchto náročných podmienkach v súvislosti s pandémiou. Samozrejme, vo vylepšovaní zdravotnej starostlivosti v našej nemocnici budeme pokračovať aj naďalej, je to pre nás aj veľkým záväzkom,“ uviedol riaditeľ kežmarskej nemocnice Ing. Viktor Halíř.

Nemocnica sa aktuálne stará o 10  pacientov s koronavírusom, 1  je suspektný. Zo zamestnancov je kvôli koronavírusu na PN 5 ľudí, 2 sú v karanténe. Kežmarskí zdravotníci  aktuálne poskytujú aj pomoc kolegom z Popradu, keď nemocnica prijíma budúce mamičky, ktoré idú rodiť. Popradská pôrodnica je totiž do konca marca v rekonštrukcii.
Späť