Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica počas marca zvládla pomoc kolegom z Popradu Zaznamenali tu vyše 30% nárast pôrodov

12.4.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, mala počas mesiaca marec zvýšený počet rodičiek aj pôrodov. Bolo to spôsobené rekonštrukciou pôrodnice v Poprade, ktorej rodičky boli presmerované práve do kežmarskej nemocnice. Nárast pôrodov bol počas mesiace marec približne o 31%. Nemocnica však vďaka nasadeniu svojich zdravotníkov, ako aj vďaka spolupráci s popradskými kolegami všetko zvládla.

„Za jeden mesiac mávame v našej nemocnici približne 80 pôrodov. V marci 2021 sme mali 114 pôrodov, ktorých počet navýšili rodičky presmerované z popradskej nemocnice. Počas tohto mesiaca sme mali posilnené služby na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, a taktiež aj na novorodeneckom oddelení. Súčasťou posilnených služieb boli aj lekári z popradskej nemocnice. Nárast pôrodov sme posilnenými službami mierne pocítili, ale na oddeleniach všetko prebiehalo štandardne a bez komplikácií,“ uviedla vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, Mgr. Katarína Živčáková.

Počas tohto obdobia, sa 16. marca o 8.55 hod. v kežmarskej nemocnici narodil aj malý František s mierami 3450g a 52cm. „Ďakujeme krásne za nášho vytúženého synčeka pánovi primárovi  MUDr. Remeckému, celému tímu gynekológie a lekárom a sestrám z novorodeneckého oddelenia,“ napísala nám Michaela, mamička malého Františka.

Na internete nemocnici poďakovala aj ďalšia mamička. „Moja skúsenosť s pôrodnicou v Kežmarku je výborná. Nakoľko je momentálne zatvorená pôrodnica v Poprade, tak som musela ísť rodiť do nemocnice v Kežmarku. Mala som  obavy, ako to tam bude prebiehať. Moje obavy však boli zbytočné, pretože od lekárov, sestier a ošetrovateliek cez pani v kuchynke boli všetci veľmi milí, ochotní a nanajvýš ústretoví. Starostlivosť bola perfektná, na jednotku s hviezdičkou. Partner momentálne pre covid nemôže byť pri pôrode nepodávajú tam ani epidurál, ale o to viac vás podporujú lekári a sestričky. Takže za mňa môžem len odporučiť,“ vyznala sa dnes už šťastná maminka.

Späť