Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica reaguje na uvoľňovanie opatrení. Viaceré zmeny nastanú v prípade návštevných hodín či antigénového testovania

17.5.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL reaguje na aktuálnu zlepšujúcu sa pandemickú situáciu a čakajú ju tri veľké zmeny. Zmena nastáva v prípade návštevných hodín aj antigénového testovania. Nemocnica k dnešnému dňu neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca a stará sa o menší počet covid pozitívnych pacientov ako minulý týždeň.

„Našu nemocnicu čakajú v najbližších dňoch tri veľké zmeny. Od pondelka 24. 5. 2021 sa na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR ruší bezplatné antigénové testovanie, ktoré v našom MOM už nebude možné. Potešujúcou správou však je, že hneď na druhý deň, v utorok 25. 5. 2021, spustíme vakcinačné centrum v priestoroch Polikliniky na Hviezdoslavovej ulici,“ informuje námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Anna Rybková.

 „Zmena nastáva taktiež v prípade návštev pacientov. Od dnešného dňa sa návštevy za prísnych podmienok povoľujú, a to výhradne v návštevných hodinách od 14.00 hod. do 16.00 hod. K jednému pacientovi môže prísť maximálne jeden príbuzný, a to maximálne na 15 minút. Každý z príbuzných musí predložiť buď potvrdenie o prekonaní ochorenia covid-19, potvrdenie o očkovaní, negatívny antigénový test (nie starší ako 24 hodín) alebo negatívny PCR test (nie starší ako 72 hodín). Samozrejmosťou je aj na nosenie respirátora FFP2 a dôkladná dezinfekcia rúk,“ informuje námestníčka PhDr. Anna Rybková.

Od dnes nemocnica neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca a nikto zo zdravotníkov nie je ani v preventívnej karanténe. K dnešnému dňu má nemocnica 5 pacientov na oddelení covid-19, čo je o 6 menej ako minulý týždeň. Na umelej pľúcnej ventilácii sú napojení 4 pacienti, 1 je ešte suspektný.

Späť