Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica začala s rekonštrukčnými prácami

5.10.2018

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o., člen skupiny AGEL, začala s rekonštrukciou hlavného vstupu a prízemia nemocnice. Nachádzajú sa tam ambulancie chirurgická, traumatologická, detská neurologická, USG ambulancia a tiež ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast. Prebiehajúce rekonštrukčné práce nebudú mať vplyv na dostupnosť a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

V rámci prestavby dôjde k zavedeniu novej elektroinštalácie, vnútornej kanalizácie vymenia sa  obklady a dlažby v sociálnych zariadeniach, kde budú vybudované nové toalety s rozšíreným bezbariérovým vstupom a zakúpia sa celkom nové sanitárne zariadenia. Súčasťou obmeny by mali byť taktiež nová podlaha, steny, podhľady, osvetlenie a výmena všetkých dverí na chodbe. Rekonštrukcia potrvá do konca októbra 2018.

,,Vďaka modernizácii za viac ako 75-tisíc sa pacienti môžu tešiť na celkom nové sociálne zariadenia s rozšírenými bezbariérovými vstupmi, čím získajú väčší komfort a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

,,Vymenené budú tiež vstupné dvere na centrálnych operačných sálach, pôrodnici a vstupe do nemocnice z interného oddelenia. Všetky tieto opravy a výmeny znamenajú pre našu nemocnicu väčšiu spokojnosti pre našich pacientov," dodal riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř s tým, že počas modernizácie nebude zdravotná starostlivosť žiadnym zásadným spôsobom redukovaná.

Súčasne v nemocnici prebiehajú rekonštrukčné práce v dlhodobo nevyužívaných priestoroch operačných sál, ktoré budú slúžiť pre účely laboratórnych vyšetrovacích metód, konkrétne biochemicko-hematologické laboratórium. Týmto sa zvýši dostupnosť  a urýchli sa čas čakania na výsledky vyšetrení, čím bude zabezpečený väčší komfort pre zdravotníckych pracovníkov a hlavne rýchlejšia diagnostika pre pacientov. V neposlednom rade sa očakáva zníženie nákladov na logistiku pri preprave biologického materiálu.

Kežmarská nemocnica zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť  s viac ako 74-tisíc  obyvateľmi.

 

Späť