Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica postavila nové laboratórium a zrekonštruovala časť nemocnice

29.10.2018

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, zrekonštruovala dlhodobo nevyužívané priestory operačných sál, ktoré budú slúžiť pre účely laboratórnych vyšetrovacích metód, konkrétne pre biochemické a hematologické laboratórium. Zároveň sa ukončila modernizácia hlavného vstupu a prízemia nemocnice, kde sa nachádzajú ambulancie chirurgická, traumatologická, detská neurologická, USG, a tiež ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast.

Modernizácia hlavného vstupu a prízemia nemocnice si vyžiadala finančné prostriedky vo výške 76-tisíc eur. Vybudovanie laboratória predstavuje investíciu vo výške takmer 125-tisíc eur. Celková suma, ktorá sa viaže k modernizácii kežmarskej nemocnice predstavuje viac ako  200 tisíc eur. Ide o jeden z najväčších investičných projektov v kežmarskej nemocnici za posledné roky. Celková rekonštrukcia laboratória a prízemia nemocnice trvala necelé dva mesiace.

,,Vďaka modernizácii sa naši pacienti môžu tešiť na celkom nové sociálne zariadenia s rozšírenými bezbariérovými vstupmi a sprchou, čím získajú väčší komfort a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky. Zaviedla sa nová elektroinštalácia, vnútorná kanalizácia, vymenili sa obklady a dlažby v priestoroch sociálnych zariadení, zakúpili sme celkom nové sanitárne zariadenia. Súčasťou obmeny je taktiež nová podlaha, steny, podhľady, osvetlenie a výmena všetkých dverí na chodbe,“ uviedol riaditeľ nemocnice Viktor Halíř.

Vybudovaním laboratória sa zvýši dostupnosť  a urýchli sa čas čakania na výsledky vyšetrení, čím bude zabezpečený väčší komfort pre zdravotníckych pracovníkov a hlavne rýchlejšia diagnostika pre pacientov. V neposlednom rade sa očakáva zníženie nákladov na prevoz  krvných derivátov, ktoré boli dovážané zo vzdialených nemocníc v rámci východoslovenského a stredoslovenského kraja.

V blízkej budúcnosti sa plánujú ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace centrálnou operačnou sálou  a pôrodným traktom, s obnovou hlavného vstupu do nemocnice a zateplením jednej časti budovy. Začiatkom budúceho roka sa plánuje obnova interiéru a vybavenia ambulancií, ktoré sú umiestnené na prízemí hlavnej budovy.

Kežmarská nemocnica sa vďaka týmto investíciám ďalším krokom priblížila k zvyšovaniu poskytovania kvalitnej a komplexnej zdravotnej starostlivosti. Ambíciou nemocnice je pokračovať v procese modernizácie priestorov nemocnice a činností, ktoré súvisia s rozvojom medicínskeho vedomia, zabezpečovaním dostupnosti zdravotnej starostlivosti a  skvalitňovaním služieb pre pacientov.

Späť