Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica má najkratšiu dobu čakania pacienta na urgente privezeného záchrankou

25.11.2018

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, má podľa inštitútu INEKO spomedzi hodnotených nemocníc najkratšiu dobu čakania pacienta privezeného záchrankou na urgentný príjem.

Celkové hodnotenie sa zameralo na vybrané ukazovatele ako sú spokojnosť pacientov, kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosť diagnóz, hospodárenie, transparentnosť, ale aj na priemernú dobu čakania pacienta privezeného záchrankou na urgentný príjem.

Celoslovenský priemer zdravotníckych zariadení sa za rok 2017 dostal na úroveň 16,1 minúty. Najrýchlejší je z tohto pohľadu zdravotnícky personál v kežmarskej nemocnici, kde sa priemerne čaká 11,4 minúty. Ročne je na urgentnom prijme ošetrených skoro dve tisíc pacientov s rôznymi typmi diagnóz. 

,,Zdravotná starostlivosť na urgentnom príjme v kežmarskej nemocnici zahŕňa mnoho oblastí.  Ku každému pacientovi musia mať naši lekári individuálny prístup v závislosti od jeho ťažkostí, diagnózy alebo veku. Práca na urgentnom príjme prináša i veľkú dávku stresu u zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa neraz stretávajú s agresiou a emocionálne vypätými situáciami,“ uviedol Ing. Viktor Halíř, riaditeľ Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o..

,,Sme radi,  že vďaka dobrej organizácii a zabezpečeniu dokážeme zlepšiť šancu pacientom pri urgentných stavoch prežiť rozhodujúce obdobie od začiatku ťažkostí do určenia diagnózy a nasadenia liečby,“ doplnil Ing. Viktor Halíř.

Urgent využívajú hlavne pacienti s vážnymi a akútnymi zdravotnými ťažkosťami. Predovšetkým, pokiaľ ide o život ohrozujúce stavy, s príznakmi pre typické zlyhávanie srdca, mozgovú mŕtvicu či náhlu brušnú príhodu, bolesť v hrudníku, stŕpnutie časti tela, ochrnutie alebo stratu vedomia.  Urgentný príjem je k dispozícii aj pre pacientov  v prípade hroziaceho anafylaktického šoku, po ťažkom úraze či dopravnej nehode.

Pacienti, kde je pre záchranu a neskoršiu kvalitu života rozhodujúca každá minúta, napríklad pri akútnom srdcovom kolapse či mŕtvici, majú najvyššiu prioritu. Kežmarská nemocnica na urgentnom príjme poskytuje zdravotnú starostlivosť prevažne osobám s potrebou resuscitácie a bezodkladnej podpory životných funkcií, ktoré sa ošetrujú bezodkladne.

Späť