Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Nemocnica v Kežmarku sa pripravuje na vianočné sviatky

17.12.2018

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o., člen skupiny AGEL, avizuje pre pacientov aktivity spojené s adventným obdobím. Zdravotnícke zariadenie prispôsobí počas vianočných sviatkov aj nemocničný režim. Každý pacient, ktorému to zdravotný stav dovolí, odíde na sviatky domov za svojimi rodinnými príslušníkmi. Niektorí pacienti však budú musieť stráviť aj Štedrý deň v nemocnici, čakajú ich ale tradičné makové bobáľky a filé so zemiakovým šalátom.

Vianočná výzdoba a tradičná atmosféra na oddeleniach a v ambulanciách je, tak ako vo väčšine zdravotníckych zariadení, na starosti sestier a zdravotníckych pracovníkov.

Kežmarská nemocnica sa v tomto roku premiérovo zapojila do vianočnej zbierky šatstva, ktorú organizuje NADÁCIA AGEL. Zdravotníci za niekoľko týždňov  zhromaždili pre Centrum sociálnych služieb v Kežmarku a zariadenie sociálnych služieb Jasoň v Spišskej Starej Vsi takmer 500 kíl darovaného šatstva, posteľného oblečenia, topánok a hračiek.  Do charitatívnej akcie sa zapojili nie len zamestnanci, ale zmysel pre dobročinnosť prejavili aj obyvatelia kežmarského regiónu. Humanitárna pomoc bude prerozdelená tiež rodinám v núdzi, ľuďom bez domova a matkám s deťmi v núdzi.

,,Oceňujeme zanietenie našich zamestnancov z kežmarskej nemocnice a miestnych ľudí podporiť dobrovoľnú charitatívnu akciu spojenú so spoločenskou zodpovednosťou. Veľmi pekne ďakujeme a veríme, že naše aktivity si nájdu miesto v kežmarskom regióne a pomôžu tým, ktorí to najviac potrebujú,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL. 

Pre pacientov a zamestnancov, ktorí aj počas sviatkov strávia čas v nemocnici, sa bude podávať počas Štedrého dňa na obed zeleninová polievka a makové bobáľky na slávnostnú večeru vyprážané filé so zemiakovým šalátom, ovocie a zákusok, s výnimkou tých, ktorí majú diétne obmedzenia stravy.

Vianoce sú najočakávanejšie sviatky v roku, ktoré väčšina ľudí trávi v kruhu rodiny a blízkych, nemocnica v plnej miere umožní pacientom, ktorým to zdravotný stav dovoľuje, aby boli prepustení do domácej liečby a sviatky trávili v kruhu najbližších. Z rovnakého dôvodu zdravotnícke zariadenie upraví prevádzku na oddeleniach, na ktorých to je možné, aby aj čo najviac zamestnancov mohlo tráviť vianočné sviatky so svojimi rodinami.

 

 

 

Späť