Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica zabezpečila zdravotnú službu počas festivalu Európske ľudové remeslo

14.7.2019

Kežmarská nemocnica sa aj v tomto roku postarala o zdravotnú službu formou poskytovania prvej pomoci účastníkom jedinečného festivalu s európskym významom, ktorí túto pomoc potrebovali. Počas troch dní sa v zmenách vystriedali tri sestry spolu s vodičmi sanitného vozidla, ktoré bolo k dispozícii pred budovou radnice. Prvá pomoc bola poskytnutá počas troch dní dovedna 30 účastníkom a 35 účastníkov využilo možnosť kontroly krvného tlaku.

Počas druhého júlového víkendu sa každoročne na tri dni centrum Kežmarku premení na trh remesiel. Podujatiu už tradične predchádzal historický sprievod mestom a slávnostné otvorenie. Úlohou šermiarov bolo dobyť hradby a bránu, ktorá v tieto dni zdobí námestie a je vstupnou bránou do areálu. Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa už tradične podieľa na zabezpečení zdravotnej služby pre návštevníkov festivalu. Ošetrených bolo počas troch dní 30 návštevníkov, niektorí z prítomných využili i možnosť preventívneho merania tlaku. „Ku najčastejším diagnózam patrili poranenia, bolesti brucha, uštipnutia hmyzom a pod.," informovala námestníčka riaditeľa Mgr. Janka Bartková, dipl. sestra. Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o. robila zdravotnú asistenciu na podujatí i minulý rok, pozitívum je, že ani počas jedného ročníka neboli nezaznamenané mimoriadne udalosti.

Späť