Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Nemocnica v Kežmarku sprísňuje v súvislosti s COVID-19 opatrenia

17.3.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, prijala potrebné kroky a mimoriadne opatrenia, ktoré sa týkajú organizácie a chodu nemocnice. Ich cieľom je ochrániť zamestnancov nemocnice, ako aj iných pacientov, a zabrániť tak prípadnému šíreniu koronavírusu COVID-19.

Prvým z prijatých opatrení je obmedzenie a regulácia vstupu pacientov do nemocnice. Od dnešného dňa (17. marca 2020) sú otvorené iba dva vstupy do nemocnice. Vchod z hlavnej budovy je zabezpečený zamestnancom, ktorý bude pacientov usmerňovať a vchod zo zadnej časti budovy bude určený pre posádky Rýchlej zdravotnej pomoci a Rýchlej lekárskej pomoci. Pri vstupe do areálu bude pacientom kontrolovaná telesná teplota, zároveň budú povinní vyplniť dotazník, prostredníctvom ktorého sa zisťuje cestovateľská anamnéza pacienta. Vzhľadom na závažnosť situácie a ochrany nášho zdravotníckeho personálu nebude možné pacienta ošetriť bez vyplnenia dotazníka a odmeranej teploty.

Zároveň žiadame všetkých pacientov, ktorí majú podozrenie alebo príznaky koronavírusu, aby bezodkladne volali na telefónne číslo  0911 635 260, alebo 0903 905 080, následne bude riešené ďalšie smerovanie a liečba pacienta.

Spoločnosť AGEL k súčasnej situácii, spojenej s výskytom tohoto vírusu, pristupuje mimoriadne zodpovedne. Spoločnosť vykonáva všetky odporúčané kroky a usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR, Hlavného hygienika SR a Úradu verejného zdravotníctva. Pripravenosť  12 zdravotníckych zariadení je systémovo riadená predstavenstvom AGEL SK  a najmä medicínskym riaditeľom a vedúcimi lekármi východného a západného klastra. Na dennej báze je riadená komunikácia  s jednotlivými zdravotnickými zariadeniami, analýza aktuálneho stavu, kontrola situácie v jednotlivých zdravotníckych zariadeniach.

Prioritou je aktívne vyhľadávanie pacientov s možným podozrením na infekčné ochorenia, v jednotlivých nemocniciach boli zriadené izolačné miestnosti, na LCD monitoroch v nemocniciach  bol nasadený informačný videospot pre pacientov o základných preventívnych opatreniach ku koronavírusu.

Zároveň intenzívne chránime personál našich zdravotníckych zariadení, všetci boli poučení o preventívnych opatreniach a ochrane zdravia.  Personál našich ZZ má preventívny zákaz zúčastňovať sa na poradách, zhromaždeniach a zasadnutiach väčšieho rozsahu aj v rámci svojich pracovísk, denne sa kontroluje stav  a nakladanie s osobnými ochrannými pomôckami a dezinfekciou. Samozrejmosťou je zvýšenie frekvencie dezinfikovania plôch a priestorov našich pracovísk.

Zdravotnícke zariadenia siete AGEL nateraz disponujú primeraným množstvom osobných ochranných pomôcok, a to ako na oddeleniach, tak v ambulanciách. Celkový stav zásob, ako aj aktuálny stav na jednotlivých pracoviskách je priebežne kontrolovaný, sleduje sa racionálne nakladanie s týmito pomôckami. Vďaka tomu, že spoločnosť AGEL má rozsiahlu sieť zdravotníckych zariadení, tieto si v prípade potreby vedia operatívne riešiť vzájomnú pomoc. 

Späť