Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V Nemocnici Kežmarok poďakovali sestrám a pôrodným asistentkám za ich obetavú a profesionálnu prácu

12.5.2020

Takmer dvom tisíckam sestier a pôrodným asistentkám, ktoré sú súčasťou zdravotníckeho tímu siete AGEL SK, patrí dnešný deň. Práve v tento dátum sa oslavuje Medzinárodný deň sestier, kedy si celosvetovo pripomíname ich dôležité povolanie, plné nielen fyzicky, ale aj psychicky náročnej starostlivosti o pacientov. V Nemocnici Dr. V. Alexandra v Kežmarku n.o., ktorá je členom skupiny AGEL, ocenili dnes ich prácu aj milým darčekom.

V kežmarskej nemocnici pracuje  130 sestier a pôrodných asistentiek, vedenie nemocnice si ich obetavú prácu uctilo drobnými darčekmi. „Sestra je nepostrádateľnou súčasťou celého tímu zdravotníckych pracovníkov. Je oporou pacientom pri lôžku alebo v ambulancii. Povolanie sestry nesie v sebe vysokú odbornosť, profesionalitu, samostatnosť, zvládanie krízových situácií a spoluprácu v tíme. Naše sestry si veľmi vážim a robia nemocnici veľmi dobré meno. Pre mnohé z nich to je nielen povolanie, ale aj poslanie,“ skonštatoval riaditeľ kežmarskej nemocnice Viktor Halíř.

Každodennou náplňou práce sestier je chrániť a upevňovať zdravie pacienta. ,,Povolanie  sestry je profesiou. Je to poslanie, ktoré nedokáže naplniť každý. Nie každý sa vie oddať svojej  práci naplno, nie každý dokáže niesť v plnej miere každý deň, každú hodinu a minútu osobnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a za poskytnutú ošetrovateľskú starostlivosť. Práca sestry je radostná, keď z nemocnice odchádza vyliečený pacient, ale aj smutná, keď s pacientom prežíva jeho bolesti a ťažké chvíle, niekedy aj smrť, “ vysvetľuje Mgr. Alena Cerovská, MPH, riaditeľka odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK.

Na celom svete sa slávi 12. máj ako spomienka na narodenie priekopníčky ošetrovateľstva a povolania zdravotnej sestry Florence Nightingalovej z Veľkej Británie. Je to deň, kedy si pripomíname záslužnú prácu všetkých našich sestier a pôrodných asistentiek. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila rok 2020 za Rok sestier a pôrodných asistentiek. Je to po prvýkrát v dejinách WHO, kedy sa stali témou roka povolania, na ktoré je kladený v rámci zdravotníckych systémov veľký dôraz, a to na pamiatku 200-ročného výročia narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva Florance Nigtingale.

Späť