Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Po niekoľkých týždňoch sa opäť obnovil mobilný odber krvi v Kežmarku

23.6.2020

Mobilná odberová jednotka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči od včera, 22. júna, pokračuje v realizácii mobilného odberu krvi. Odbery sa konajú v odberovom centre na ulici Daniela Fischera č. 7 v Kežmarku, v priestoroch pohotovostnej ambulantnej služby a uskutočnia sa pravidelne každý pondelok. Na registráciu je potrebné prísť od 8:00 do 9:00 hodiny.

Kežmarčania a obyvatelia z okolia nemusia za darovaním krvi cestovať do susedných okresov. Krv môžu darovať všetci tí, ktorí sú zdraví a majú viac ako 50 kilogramov. Urobili tak aj včerajší ôsmi účastníci, ktorí prispeli do zásob krvi pre pacientov Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok. Najmladšia účastníčka mala 26 rokov a najstaršia 53 rokov.

„Všetky typy krvi sú pre nás vzácne,“ vraví MUDr. Lucia Potančoková, všeobecná doktorka z mobilnej jednotky na odber krvi, a vyzýva všetkých potenciálnych darcov, aby prišli darovať krv pre kežmarskú nemocnicu. „Potreba istých typov krvných skupín sa pravidelne strieda a obmieňa, takže žiadne darovanie nie je nikdy zbytočné,“ dodala.

„Deň pred darovaním krvi je potrebné vypiť dostatočné množstvo tekutín a nejesť veľmi ťažké jedlá. To sa týka aj nasledujúceho rána. Niektorí darcovia krvi chodia nalačno, čo však vôbec nie je správne. Každý by sa mal pred darovaním krvi napiť a naraňajkovať,“ vysvetľuje zdravotná sestra Mgr. Alena Nemcová.

Späť