Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej pôrodnici sa za polroka narodilo viac ako 450 bábätiek Počet pôrodov stúpol

17.7.2020

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok, člen skupiny AGEL, je stále viac vyhľadávaným miestom, kde mamičky zo širokého okolia privádzajú svoje deti na svet. Dôkazom toho je, že aj napriek šíriacej sa epidémii, sa tu v prvom polroku narodilo o päť bábätiek viac ako v rovnakom období minulého roka.

,,V prvom polroku 2020 sme na našom oddelení privítali na svet 229 dievčatiek a 227 chlapčekov, z toho bolo deväť dvojičiek. Veľmi sa tešíme, že si mamičky aj napriek šíriacej sa epidémii vyberali aj naďalej našu nemocnicu. Najviac pôrodov, takmer 90, sme mali v apríli,“ hovorí vedúca sestra Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Katarína Živčáková.

Na tomto oddelení prebiehajú aj predpôrodné kurzy, ktoré pomôžu nastávajúcim mamičkám sa na túto udalosť pripraviť a sú veľmi obľúbené. Prihlásiť sa je možné na mobilnom čísle 0903560030.

Späť