Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Oplotenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra dostáva novú farbu

21.9.2020

Zamestnanci Mestského úradu v Kežmarku začali týždeň aktívnou brigádou. Hneď v pondelok ráno sa rozhodli zrekonštruovať oplotenie nemocnice a vdýchnuť mu nový lesk a farbu. Svetlohnedé oplotenie s pozostatkami iných farieb bude zjednotené a vymaľované antracitovou farbou. Svojou aktívnou pomocou prispeli aj primátor mesta Kežmarok PhDr. Mgr. Ján Ferenčák, MBA a riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

„Bol to spoločný záujem, pretože tento plot je vstupom do mesta a potreboval rekonštrukciu,“ vraví primátor mesta Ján Ferenčák. Plot sa zachraňuje v poslednej chvíli. Prvotným plánom bolo plot zbúrať, ale zatiaľ sa bude len rekonštruovať. „Táto zóna potrebuje revitalizáciu, čo si bude vyžadovať dlhšie plánovanie,“ dodáva primátor mesta.  ,,Bol som prekvapený, že zamestnanci mestského úradu tu boli už od ôsmej rána a ešte sa nezastavili,“ oceňuje riaditeľ nemocnice Viktor Halíř.

História Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku sa začala písať v 12. – 13. storočí, keď tu bol založený prvý ženský kláštor s hospitalom. Fungoval od roku 1190 až do roku 1240, kedy ho zničili Tatári. V 15.  storočí malo mesto Kežmarok dve nemocnice, tzv. „Malá nemocnica“ bola umiestnená v drevených barakoch pri zvonici a „Veľká nemocnica“ v budove bývalej radnice na Starom trhu. Od    1. januára 2003 sa datuje vznik mestskej príspevkovej organizácie s názvom Nemocnica s poliklinikou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.  Od 1.februára 2005 vzniklo neštátne zdravotnícke zariadenie – všeobecná nemocnica, ako  nezisková organizácia s názvom  Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o. Dňa 10. mája 2018 na mestskom  zastupiteľstve poslanci odsúhlasili s platnosťou od    1. júla 2018 prenájom nemocnice spoločnosti AGEL SK a.s. Vstup strategického partnera priniesol nielen záruku stability nemocnice v sieti zdravotníckych zariadení, modernizáciu prístrojového vybavenia, ale hlavne skvalitnenie poskytovaných služieb pre pacientov.

Späť