Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Svetový deň lekárov si pripomíname aj v našej nemocnici

1.10.2020

Tridsaťšesť sŕdc, 72 rúk, 360 prstov a tisíce hodín skúseností v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku spája jedna profesia. Desiaty mesiac v roku sa začína špeciálnym dňom. Prvý október je venovaný tým, ktorí sa starajú o naše zdravie. Napriek súčasnej situácii, ktorá sa týka pandémie, nestrácajú profesionalitu a odhodlanie. Veľká vďaka patrí všetkým lekárom, ktorým je venovaný tento deň.

Početná väčšina odborného zastúpenia patrí lekárkam, ktorých je v našej nemocnici celkovo dvadsaťjeden. Medzi nimi sa nachádza aj lekárka, ktorá u nás pôsobí najdlhšie zo všetkých lekárov, a to 36 rokov. Z celkového počtu 15 lekárov je v našej nemocnici aj služobne najmladší kolega, ktorý u nás k dnešnému dňu pracuje presne jeden mesiac.

Stať sa lekárom nie je jednoduché ani krátkodobé. Celoživotný proces, ktorý ostáva v osobnej identite každého lekára, sa zväčša zrodí v mladom veku či počas študijných čias. Každý lekár má nepochybne svoj príbeh, ktorý začína rozhodnutím, pokračuje niekoľkoročným štúdiom na vysokej škole, zdokonaľuje sa špecializovaným štúdiom a vďaka skúsenostiam sa formuje po zvyšok svojho profesionálneho života.

Mladý pediater pôvodom z Nitry, ktorý pôsobí na detskom oddelení kežmarskej nemocnice, MUDr. Jozef Serafín, si svoju špecializáciu nevybral náhodou. „Rozhodnutie prišlo postupne. Na gymnáziu ma bavili prírodné vedy. Najviac ma zaujímala chémia a biológia. Rád som sa učil nové veci a vo voľnom čase rôznymi spôsobmi pracoval s ľuďmi. Pri rozlišovaní povolania, kde môžem najlepšie uplatniť svoje dary a rozvíjať svoje záujmy, ma to postupne doviedlo až k medicíne. Som zaradený do špecializačného štúdia v odbore pediatria. Práca s deťmi a rodičmi sa mi vždy páčila. Pochádzam z učiteľskej rodiny. Veľmi ma tiež ovplyvnilo organizovanie detských táborov a rôznych animačných programov pre deti a mládež, kde som mával rolu zdravotníka a aj animátora,“ prezrádza mladý lekár o sebe.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť