Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Nemocnica Dr.Vojtecha Alexandra v Kežmarku má k dispozícii modernú resuscitačnú jednotku pre novorodencov

5.10.2020

Pomáhajú lekárom v boji o záchranu života tých najmenších. Na novorodeneckom oddelení Nemocnice Dr.Vojtecha Alexandra Kežmarok majú lekári k dispozícii modernú resuscitačnú jednotku. Nemocnica ho dostala v rámci dlhoročnej spolupráce so spoločnosťou LIDL Slovenská republika.

Život prináša nevyspytateľné situácie a v okamihoch príchodu na svet sú tí najmenší najzraniteľnejší. Hoci lekári vždy robia všetko pre záchranu novonarodených bábätiek, moderná technika im výrazne pomáha, aby komplikované prípady mali šťastný koniec. ,,Moderné resuscitačné lôžko slúži na resuscitáciu novorodenca, a na jeho prvú stabilizáciu,“ hovorí MUDr. Katarína Sterczová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.

Lôžko zabezpečí novonarodenému bábätku najmä teplo, a taktiež monitoring jeho vitálnych funkcií. Ak by bol nevyhnutný zásah, tak je okamžite pri prístroji dostupná aj odsávačka, a taktiež ďalšie príslušenstvo, ktoré je potrebné pri  resuscitácii a umelej pľúcnej ventilácii.  Lôžko je z hľadiska mobility a veľkosti veľmi praktické na pohyb. 

V momentálnej pandemickej situácii súvisiacej s koronavírusom COVID-19 je vyhradené  a pripravené aj na prípadnú potrebu presunu do izolácie. 

V kežmarskej nemocnici sa za deväť mesiacov tohto roka narodilo 736 bábätiek, čo je o 45 viac ako za rovnaké obdobie roku 2019.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou LIDL bolo v šiestich nemocniciach  zdravotníckej skupiny AGEL na Slovensku darovaných šesť prístrojov v celkovej hodnote 75 000 EUR.

Späť