Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Po viac ako dvoch mesiacoch stavba Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti výrazne postúpila

29.10.2020

Prešli už takmer tri mesiace a výstavba Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) výrazne pokročila. Centrum, ktoré bude súčasťou komplexu, prepojeného s Nemocnicou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku prinesie významné rozšírenie a skvalitnenie zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov širšieho okolia. Tento projekt je financovaný mestom Kežmarok a práce pokračujú podľa plánovaného harmonogramu.

„Na stavbe CIZS sú už zrealizované práce na základoch a podzemnom podlaží. Počas dňa na stavbe pracuje dvadsať až tridsať robotníkov podľa toho, aká profesia sa momentálne vyžaduje. Momentálne práce pokračujú podľa harmonogramu. Práce nám trochu zastavilo počasie, ale myslím, že nie sme až v takom veľkom časovom sklze. Najbližšie stavbu čakajú práce na realizáciu obvodového muriva a debnení stĺpov na prvom nadzemnom podlaží,“ uviedol Ing. Martin Vitkaj, stavebný dozor z Oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia MsÚ Kežmarok.

Budúcim pozitívnym aspektom stavby je, že vďaka nej bude môcť byť celá zdravotná starostlivosť o pacientov situovaná na jednom mieste. V novopostavenej 5-poschodovej budove sa bude nachádzať 24 ambulancií, rehabilitačné centrum, dialýza a nemocnica bude mať v týchto priestoroch lekáreň. Taktiež by sa mala vylepšiť prístupová cesta a mali by vzniknúť nové parkovacie miesta.

,,Vnímame to ako ďalší kamienok do mozaiky, ktorá smeruje k skvalitneniu, dostupnosti a efektivity poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Hovorí sa, že aj prostredie prispieva k ozdravovaniu pacientov a my sa veľmi tešíme, že nielen naši pacienti budú môcť využívať tieto nové, moderné priestory, ale aj zdravotnícky pracovníci, ktorí sa budú snažiť poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť,“ hovorí Mgr. Janka Bartková, dipl. s., manažérka kvality nemocnice.

Späť