Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici otestovali počas víkendu 882 ľudí

2.11.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL sa už od piatku zapojila do víkendového celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za tri dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 882 testovaným, z nich 14 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných.

V kežmarskej nemocnici boli zriadené tri odberové tímy, ktoré otestovali svojich zamestnancov, ich rodinných príslušníkov a pacientov, ktorým to umožňoval zdravotný stav. „Na odberných miestach sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov,“ hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná.

„Plošné testovanie bolo namáhavé, ale všetci do toho dali obrovskú mieru profesionality a trpezlivosti. Vďaka tomu sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Veľké ďakujem patrí tým, ktorí sa na testovaní akokoľvek podieľali. Plošné testovanie síce prebiehalo dva dni, ale pripravovali sme sa naň celý týždeň,“ hodnotí námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská, ktorá sa spolu s ostatnými zdravotníkmi aktívne zapojila plošného testovania.

,,Chcel by som úprimne poďakovať všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, vytrvalosť a trpezlivosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov. Napriek veľkej únave nechýbal mnohým na tvárach úsmev, aj keď pod rúškami či štítmi sa dal skôr vyčítať z očí a hlasu,“ dodal Viktor Halíř.

Späť