Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Počas druhého víkendového testovania otestovali v kežmarskej nemocnici 900 ľudí

9.11.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra, člen skupiny AGEL n.o., sa aj počas druhého víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19. V priebehu piatka a soboty odobrali zdravotníci vzorky 900 testovaným, z nich 9 bolo pozitívnych. Nemocnica testovala všetkých pacientov, svojich zamestnancov a ich príbuzných.

Dohromady bolo zriadených  5 odberových miest, pričom 2 z nich svoje testovanie absolvovali už v piatok. V sobotu testovali 3 odberové miesta. „Odberné miesta mali vytvorené podmienky na testovanie našich zamestnancov, ktorí práve neboli službe, ich rodinných príslušníkov, a taktiež pacientov,“ hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

„Testovanie a jeho priebeh bol pokojný. Po minulotýždňových skúsenostiach z celoplošného  testovania bola organizácia jednoduchšia. To však nič nemení na neustálom profesionálnom prístupe zdravotníkov a ich ochote na participovaní napriek stúpajúcej únave. Všetci dali do testovania obrovskú mieru trpezlivosti a profesionality. Veľká vďaka patrí aj našim kolegom, ktorí pre ostatných pripravili cez víkend sladké občerstvenie,“ hodnotí námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Anna Rybková, ktorá sa na testovaní aktívne podieľala a zmobilizovala aj ostatných zdravotníkov nemocnice.

Okrem víkendového testovania nemocnica aktuálne eviduje 2 pozitívnych pacientov, z nich 1 potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

V závislosti od záujmu a objednávok sa mobilné odberové miesto pripravuje na platené testovanie antigénovými testami. Prebiehať by malo v utorky a piatky.

Názov zdravotníckeho zariadenia: Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok, člen skupiny AGEL n.o. 
OM: Huncovská 42, 060 01 Kežmarok, vpravo od heliportu - strana s výhľadom na Tatry
Dátum a čas (podľa objednávky)
E-mail: anna.rybkova@nemocnicakezmarok.sk
Tel.č.: 0903 646 076

Späť