Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici dokončili zateplenie budovy

24.11.2020

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok je na tohtoročnú zimu pripravená lepšie ako po iné roky. V týchto dňoch sa totiž dokončilo zateplenie budovy, ktoré by sa malo pozitívne odraziť tak na nákladoch, vynaložených na zabezpečenie tepla, ako aj celkového pocitu pre pacientov i zamestnancov nemocnice.

Terajšia budova nemocnice sa stala mestskou nemocnicou v roku 1905 a jej postupná adaptácia bola ukončená 16. januára 1930. Posledná dostavba bola zrealizovaná v r. 1990. Nemocnica dostala názov po mestskom rodákovi a prvom profesorovi röntgenológie MUDr. Vojtechovi Alexandrovi. Od roku 2018 má nemocnicu v prenájme Skupina AGEL.

Potreba zateplenia budovy bola akútna už niekoľko rokov. ,,S jej realizáciou sa začalo prvého júla  a po štyroch mesiacoch má fasáda budovy svoju novú podobu, aj  so zatepľujúcou vrstvou z dosiek z minerálnej vlny hrúbky 200 mm. Poslednými prácami, ktoré sa vykonávali bolo kladenie tepelnej izolácie v streche, vybudovanie nového okapového chodníka s novou zámkovou dlažbou.

„Som rád, že celá investícia  v hodnote vyše  175 000,- EUR bez DPH sa podarila zrealizovať do zimy, jej prínos nemocnica pocíti okamžite,“ uviedol riaditeľ kežmarskej nemocnice Viktor Halíř. Zateplenie sa realizovalo za plného chodu nemocnice, riaditeľ V. Halíř poďakoval pacientom aj zamestnancom za trpezlivosť za dočasné zníženia komfortu.

Späť