Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa narodili malí Mikuláškovia. Jeden z nich je 900. bábätkom v tomto roku.

8.12.2020

Mikuláš niektorým mamičkám nepriniesol len sladké dobroty, ale aj radosť z narodenia bábätka. Počas mikulášskeho víkendu sa v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok, člen skupiny AGEL, narodili dve bábätká. Malý Denisko, ktorý sa narodil v sobotu 5.decembra, je zároveň 900. bábätkom, ktoré sa tento rok narodilo v našej nemocnici.

Neuveriteľný, tohtoročný už 900. pôrod v kežmarskej nemocnici znamenal príchod na svet malého Deniska. Narodil sa 5.decembra 2020 o 03:00 hodine ráno mamičke Martine. Mal ideálne miery 3100g a 50cm. Vedenie nemocnice pripravilo pre 900. bábätko a jeho mamičku prekvapenie. „Mamičke sme k tohtoročnému okrúhlemu 900. pôrodu v našej nemocnici symbolicky odovzdali darčekový kôš, v ktorom sa nachádzajú užitočné vecičky pre novonarodené dieťatko,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

Mikulášske bábätko narodené 6.decembra 2020 o 10:40 hod bol tiež chlapček a dostal meno Marek. Malý Marek sa narodil druhej mamičke Martine s mierami 2720g a 50cm.

„Obe mamičky aj detičky sú v poriadku a pôrody prebiehali bez výrazných komplikácií,“ zhodnotila  vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Katarína Živčáková. Detičky sú stále na  novorodeneckom oddelení, kde sa o nich príkladne starajú až do momentu, kým prvýkrát neprídu domov.

Späť