Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Hneď na druhý deň po obnovení gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia sa v kežmarskej nemocnici narodilo prvé bábätko

7.1.2021

Nový rok so sebou prináša nové začiatky. Tak sa stalo aj mamičke Ivane v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok, člen skupiny AGEL, ktorá 5. januára v skorých ranných hodinách priviedla na svet prvú Kežmarčanku, svoju dcérku Soňu.

Len pár hodín po znovu otvorení gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, ktorého chod bol z pandemických dôvodov pozastavený na 15 dní, sa v kežmarskej nemocnici narodilo prvé tohtoročné bábätko. Je ňou dievčatko Sonička s mierami 2480 gramov a 49 cm. Narodila sa 5.1. 2021 v skorých ranných hodinách o 3:50 hod mamičke Ivane.

Primátor mesta Kežmarok, PhDr. Mgr. Ján Ferenčák, MBA, tradične priniesol prvému bábätku narodenému v tomto roku v našej nemocnici darčekový balíček. Vzhľadom na súčasnú situáciu ho odovzdal vedeniu nemocnice a mamičke Ivanke zablahoželal prostredníctvom videohovoru. „Pozdravili sme sa aspoň takto online, pretože tie opatrenia sú veľmi prísne a bolo by nezodpovedné ísť do nemocnice osobne. Počas môjho úradu je to prvé dievčatko, ktoré sa narodilo v novom roku ako prvé, doteraz to boli vždy chlapi,“ hovorí primátor mesta Kežmarok.

„Tešíme sa z prvého tohtoročného dieťatka narodeného v našej nemocnici. Príchodom na svet malej Soničky sa v našej nemocnici po pár dňoch opäť spustila reťaz prichádzajúceho nového života. Do ďalších dní obom, mamičke aj dieťatku,  želáme najmä zdravie,“ vraví riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

„Mamka a bábätko sú zdravé. Pôrod Soničky prebiehal bez komplikácií a aj my sa tešíme z jej príchodu na svet,“ vraví vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Katarína Živčáková.

V roku 2020 bolo v nemocnici o 40 pôrodov viac ako v roku 2019. Pri čísle 40 ostávame aj pri vyššom počte narodených dievčat ako chlapcov, ktorých sa v roku 2020 narodilo 491. Chlapčekov sa v roku 2020 narodilo 451. Taktiež pribudlo naviac aj jedno narodenie dvojičiek, ktorých bolo v predošlom roku 13.

Späť