Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica prechádza na objednávkový systém antigénového testovania

15.1.2021

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá je členom skupiny AGEL, sa menia podmienky bezplatného antigénového testovania. Od 18.januára 2021 bude potrebné objednať sa na test vopred, a to elektronickou formou prostredníctvom webu korona.gov.sk. Bezplatné antigénové testovanie, ako aj zmena v systéme objednávania, vznikla na základe zmluvy o spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR.

„Už na budúci týždeň aplikujeme do účinnosti nariadenie od Ministerstva zdravotníctva SR o zmene, ktorá sa týka objednávacieho systému na antigénové testovanie,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.

Z nariadenia vyplýva, že od 18.januára 2021 sa bude dať otestovať prostredníctvom bezplatných antigénových testov len v prípade, že sa záujemcovia objednajú vopred. To im bude umožnené prostredníctvom webu korona.gov.sk. Výhodou objednávacieho systému je, že budú záujemcovia objednaní na konkrétny čas. Výsledok im príde na e-mail a do SMS správy, a tak nebudú musieť čakať v priestoroch odberového miesta.

Kežmarská nemocnice stále v mobilnom odberovom mieste vykonáva PCR aj antigénové testovanie.


  1. Bezplatné antigénové testovanie
    Testovanie bezplatnými antigénovými testami je možné od pondelka do piatku, v časoch od 13:00 do 17:00 ( 1 tím zdravotníkov),
    14:00 – 15:00 samoplatcovia, prihlásenie cez aplikáciu AGELLAB ( 2 tím zdravotníkov)
     
  2. PCR testovanie pre samoplatcov a pre pacientov s príznakmi
    Testovanie PCR testami prebieha každý pracovný deň:
    07:00 – 11:00 prihlásenie cez RÚVZ/NCZI,
    11:00 – 12:00 samoplatcovia, prihlásenie cez aplikáciu AGELLAB
Späť