Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica pandemickú situáciu zvláda, vývoj je zatiaľ priaznivý

9.2.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá je členom skupiny AGEL, má aktuálnu pandemickú situáciu pod kontrolou. Počet pacientov aj zamestnancov s koronavírusom nedosahuje vysoké čísla. Nemocnica však naďalej poskytuje len urgentnú zdravotnú starostlivosť, platia tam prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

,,Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť štyrom pacientom s potvrdeným ochorením COVID-19, u ďalších dvoch čakáme na výsledky vyšetrenia, ktoré potvrdí alebo vylúči toto ochorenie. Zdravotný stav troch pacientov na OAIM si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.“ uviedol riaditeľ Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok Ing. Viktor Halíř. Nemocnica má v porovnaní s inými zdravotnými zariadeniami minimálny počet zamestnancov s koronavírusom. Štyria naši kolegovia sú z dôvodu koronavírusu PN, traja ďalší sú v karanténe. Vývoj pandemickej situácie je nateraz priaznivý, veríme, že tento stav bude pokračovať,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Nemocnica nie je vakcinačným centrom pre verejnosť, ale zamestnancov, ktorí prejavili záujem o vakcináciu proti ochoreniu COVID- 19 zaočkovala. Prvú dávky vakcíny dostalo v kežmarskej nemocnici 106 zamestnancov. Druhé kolo očkovania je v pláne 12.2.2021.

Nemocnica naďalej ponúka možnosť bezplatného antigénového a plateného PCR testovania, na obe je potrebné sa vopred objednať na portáli korona.gov.sk, respektíve www.agellab.sk. Výhodou objednávacieho systému je, že záujemcovia sú objednávaní  na konkrétny čas. Výsledok im príde na e-mail a do SMS správy, a tak nemusia musieť čakať v priestoroch odberového miesta.

Späť