Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Pandemická situácia v kežmarskej nemocnici je priaznivá

8.3.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá je členom skupiny AGEL, má aktuálnu pandemickú situáciu v porovnaní s inými zdravotníckymi zariadeniami priaznivú. Počet pacientov aj zamestnancov s koronavírusom nedosahuje vysoké čísla. Od minulého týždňa nemocnica zaviedla nové dva druhy testov na koronavírus pre samoplatcov šetrné antigénové testy výterom z prednej časti nosa a PCR testy zo slín.

„Momentálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 9 pacientom s potvrdeným ochorením COVID-19, 3 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, u jedného čakáme na výsledky vyšetrenia, ktoré potvrdí alebo vylúči toto ochorenie,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok Ing. Viktor Halíř. Zo zamestnancov má koronavírus 13, 1 zostáva  v karanténe.  Celkový vývoj pandemickej situácie je nateraz priaznivý, poskytujeme súčinnosť pri presune pacientov z iných okresov,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Za minulý týždeň nemocnica vykonala 325 PCR testov, pričom pozitivita sa pohybuje na úrovni 25% a 1361 antigénových testov, z ktorých 13 testovaných malo koronavírus. Nemocnica okrem možnosti bezplatného antigénového testovania ponúka aj nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výteru z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať sa na tieto testy dá na portáli www.agellab.sk.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu stále platia v nemocnici prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev. Nemocnica realizuje len vybrané operačné zákroky.

Späť