Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice má tri nové inkubátory, na ďalších oddeleniach pribudli nové USG prístroje

31.3.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL má na novorodeneckom oddelení tri nové inkubátory pre bábätká. Na príjmovej gynekologicko-pôrodníckej ambulancii a na internom oddelení zase pribudol nový USG prístroj pre dospelých a na detskej gastroenterologickej ambulancii je v prevádzke nový USG prístroj pre deti, ktorý slúži aj pre potreby detskej neurologickej ambulancie a detského oddelenia.

Novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice má k dispozícii tri nové inkubátory v hodnote vyše 52 000 EUR, ktoré modernizujú a skvalitňujú starostlivosť o novonarodené bábätká. Zabezpečujú dokonalú reguláciu teploty, vlhkosti a prívod kyslíka potrebný pre vývoj dieťatka.  „Tešíme sa z nových inkubátorov, ktoré skvalitňujú zdravotnú starostlivosť o bábätká na našom oddelení. Staršie typy, ktoré máme na oddelení sú funkčné, ale s novými sa to nedá porovnať. Vylepšením týchto nových inkubátorov je, že ich súčasťou je monitor vitálnych funkcii a váha priamo zabudovaná v inkubátore, kde sa dajú sledovať hmotnostné prírastky, bez toho aby sme dieťatko museli vyberať z inkubátora,“ hovorí vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

Okrem nových inkubátorov sa nemocnica môže pochváliť aj tromi novými USG prístrojmi v hodnote,  investíciou za vyše 215 000 EUR. Dva prístroje ultrasonografie sú určené pre dospelých. Jeden z nich je umiestnený na internom oddelení a druhý bude slúžiť pacientom v príjmovej ambulancii gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Tretí USG prístroj je určený pre detských pacientov a situovaný je v priestoroch detskej gastroenterologickej ambulancie.  Nemocnica modernizáciou svojho prístrojového vybavenia výrazne zvýšila kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti tak pre deti, ako aj dospelých pacientov.

Späť