Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Vedenie kežmarskej nemocnice zorganizovalo stretnutie s lekármi kežmarského okresu

16.6.2021

Vedenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, zorganizovalo včera popoludní neformálne stretnutie s lekármi kežmarského okresu. Hlavným cieľom bolo oboznámenie lekárov, ktorí s nemocnicou aktívne spolupracujú o novom vybavení, možnostiach a benefitoch spolupráce s nemocnicou.

„Spolupráca medzi lekármi okresu a nemocnicou je nesmierne dôležitá. Týmto stretnutím vznikla nová etapa spolupráce medzi týmito dvoma subjektmi, ktoré sa navzájom potrebujú. Podstatou je uvedomiť si, prečo sme všetci tu. Sme tu preto, aby sme ľuďom spoločne poskytovali tú najlepšiu zdravotnú starostlivosť, ktorú si zaslúžia aj obyvatelia kežmarského okresu,“ hovorí riaditeľ kežmarskej nemocnice Ing. František Lešundák.

Námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská na spoločnom stretnutí predstavila nové vybavenie nemocnice, do ktorého sú zahrnuté nové USG prístroje, lôžka na gynekologicko-pôrodníckom, detskom a internom oddelení, pľúcne ventilátory na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a neonatológie, nová laparoskopická veža aj s inštrumentáriom, svetlá a stoly na operačných sálach, zrekonštruované priestory rádiodiagnostického oddelenia s novým CT a röntgenovými prístrojmi.

„Sme pripravení našim kolegom lekárom poskytnúť priestory a vybavenie pre liečenie našich spoločných pacientov. Sme otvorení akémukoľvek typu spolupráce, ktorá vylepší zdravotnú starostlivosť v kežmarskom okrese. Jedným z benefitov, ktorý predstavili naši IT technici, je aj využívanie nových elektronických technológií. Systém PACS uľahčuje lekárom z rôznych zdravotníckych zariadení vzájomnú komunikáciu pri posielaní údajov, žiadaniek či rádiodiagnostických snímok pacientov,“ informuje riaditeľ nemocnice.

Prvý konkrétny výsledok sa prejavil hneď priamo na samotnom stretnutí. Po informácii o tom, že od stredy začíname očkovať obyvateľov v obciach výjazdovým tímom, a ide o očkovanie približne 1550 ľudí, sa na pomoc prihlásil pán MUDr. Pavol Štec. Obratom bol zaradený do sobotňajšieho tímu očkovania a do terénu vyrazí spolu s nami,“ dodáva riaditeľ nemocnice Ing. František Lešundák.

Zároveň by sme chceli lekárov srdečne pozvať na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou XXIII. Kežmarské lekárske dni Dr. Vojtecha Alexandra, ktoré sa uskutočnia 24. – 25. septembra 2021 v Kongresovom centre ACADEMIA, Stará Lesná,“ pozýva na odborné podujatie predsedníčka programového a organizačného výboru,  Mgr. Janka Bartková.

Späť