Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Výjazdové tímy kežmarskej a levočskej nemocnice budú znovu očkovať v regióne

15.7.2021

Zdravotnícke očkovacie tímy Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku a Nemocnice AGEL Levoča nasledujúce dni opäť vyrazia do terénu, aby priamo v obciach zaočkovali čo najviac záujemcov o vakcináciu proti koronavírusu. Je to jediný spoľahlivý spôsob, ako predísť tretej vlne pandémie a ako zabezpečiť zaočkovanie pre ľudí, ktorí by sami do vakcinačných centier asi nikdy neprišli.

„Vďaka skvelej spolupráci so starostami sme nasledujúce dni pripravili výjazdový tím levočskej nemocnice a dva tímy kežmarskej nemocnice. V piatok budeme očkovať záujemcov v Spišskom Štvrtku, Slovenskej Vsi, Vojňanoch,“ hovorí riaditeľ oboch nemocníc Ing. František Lešundák. Vakcinácia bude pokračovať aj počas víkendu v Stráňach pod Tatrami, Podhoranoch, Rakúsoch, Jurskom a ďalej v obciach Spišská Belá, Krížová Ves, Ihľany, Holumnica, Spišské Hanušovce. Pondelok očkovanie zakončia vo Veľkej Lomnici, Ľubici, Vlkovej a vo Vrbove.

„Naša osobná skúsenosť hovorí, že ľudia berú to, že za nimi prídeme osobne veľmi dobre. Všetko im vysvetlíme, snažíme sa byť citliví a empatickí, keďže zväčša ide o seniorov či marginalizované skupiny. Mnohí sa rozhodnú očkovať na poslednú chvíľu, aj preto umožňujeme očkovanie po dohode s Národným centrom zdravotníckych informácií aj neregistrovaným záujemcom,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice. Každý zaočkovaný dostane platný certifikát a samozrejme bude aj zaregistrovaný v systéme NCZI.

„Našim cieľom je, aby nemocnice nezažili už takú kritickú situáciu ako počas vrcholiacej pandémie,“ zdôrazni F. Lešundák.

Späť