Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice má inkubátor od Nadačného fondu spoločnosti Lidl

24.8.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, má na novorodeneckom oddelení inkubátor od Nadačného fondu Lidl v Nadácii Pontis. Nadácia Pontis je jednou z najväčších grantových a operačných nadácií na Slovensku. Nadačný fond Lidl v Nadácii Pontis zriadila spoločnosť Lidl Slovenská republika.

Tento inkubátor je veľmi praktický a jednoducho manipulovateľný. ,,Sme radi, že modernizuje a skvalitňuje starostlivosť o naše novonarodené bábätká. Inkubátory sú pre naše novorodenecké oddelenie nevyhnutnou materiálno-technickou výbavou. Zabezpečujú dokonalú reguláciu teploty, vlhkosti a prívod kyslíka potrebný pre vývoj dieťatka,“ vysvetľuje vrchná sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

„Za našu kežmarskú nemocnicu vyslovujem Nadačnému fondu Lidl v Nadácii Pontis veľké poďakovanie. Oceňujeme snahu pomáhať tým najmenším, ktorí sa narodia v našom zdravotníckom zariadení. Vďaka novému materiálno-technickému vybaveniu zvyšujeme kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ hovorí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Späť