Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V Starej Lesnej odštartovali XXIII. Kežmarské lekárske dni Dr. Vojtecha Alexandra

24.9.2021

Po minuloročnej prestávke sa dnes podarilo slávnostne otvoriť XXIII. ročník Kežmarských lekárskych dní Dr. Vojtecha Alexandra. Konajú sa od 24. do 25. septembra pod záštitou primátora mesta Kežmarok PhDr. Mgr. Jána Ferenčáka, MBA. Hlavným organizátorom je Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL. Konferencia sa tradične koná v tatranskom prostredí Hotela Academia v obci Stará Lesná.

Slávnostného otvorenia konferencie zdravotníkov sa na začiatok zúčastnil primátor mesta Kežmarok, ktorý svojím príhovorom zahájil podujatie. Úvodných slov sa ujali aj medicínski riaditelia spoločnosti AGEL SK a. s. MUDr. Juraj Smatana, MBA a MUDr. Jozef Pribula, PhD. MBA. V neposlednom rade privítalo účastníkov vedeckej konferencie aj vedenie kežmarskej nemocnice, ktoré sa teší opätovného osobného stretnutia.

„Kežmarské lekárske dni majú svoju tradíciu už od roku 1993. Sme nesmierne radi, že sa nám po minuloročnej prestávke podarilo toto podujatie opäť zorganizovať. Počas dvoch dní si naši účastníci vymenia odborné vedomosti a skúsenosti zo svojej zdravotníckej praxe. Na konferencii odznie 58 odborných prednášok. Prednášky sú rozdelené do sekcie lekárov a sekcie sestier a celkový počet aktívnych a pasívnych účastníkov je približne 350. Osobný kontakt je v rámci takýchto podujatí nenahraditeľný a veľmi nás teší, že sme mohli privítať účastníkov z rôznych častí Slovenskej a Českej republiky. Výmena skúseností a stretnutie so starými či novými kolegami a priateľmi je v tejto dobe skutočným balzamom na dušu,“ hovorí Mgr. Janka Bartková, hlavná organizátorka a koordinátorka vedeckej konferencie.

„Bol som poctený ponukou prevziať záštitu nad XXIII. ročníkom Kežmarských lekárskych dní venovaných pamiatke nášho slávneho kežmarského rodáka. Zdravie patrí k tomu najcennejšiemu, čo máme. V súčasnej dobe plnej neistoty, nedôvery, napätia, obmedzení a transformácie spoločnosti by sme na to mali myslieť. Zhmotneným dôkazom toho, že aj mestu Kežmarok záleží na zdraví našich občanov, je stavba Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti, ktorý realizujeme v bezprostrednej blízkosti budovy Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra. Ich prepojením chceme dosiahnuť synergický efekt pre zvýšenie úrovne poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ uviedol primátor mesta Kežmarok PhDr. Mgr. Ján Ferenčák, MBA.

Späť