Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Mobilné odberové miesto covid-19 kežmarskej nemocnice je presťahované. Od 4. októbra sídli na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7

1.10.2021

Mobilné odberové miesto covid-19, ktoré prevádzkuje Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o., člen skupiny AGEL, je presťahované. Od pondelka 4. októbra 2021 bude sídliť na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7, v budove pohotovosti. Presťahovanie má zaručiť lepšie priestorové podmienky pre personál a záujemcov o testovanie. Taktiež sa predpokladá redukcia motorových vozidiel v areáli nemocnice.

V spolupráci s mestom Kežmarok sme odberové miesto COVID-19 presťahovali do priestorov na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7. Kežmarčania budovu poznajú ako budovu pohotovosti. K presťahovaniu nášho mobilného odberového miesta sme sa rozhodli z prevádzkových dôvodov. Budova pohotovosti ponúka lepšie a väčšie priestory, v ktorých bude pohodlnejšie našim zdravotníkom aj záujemcom o testovanie. V neposlednom rade sa nám podarí odbremeniť areál nemocnice od veľkého množstva vozidiel,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice.

Na testovanie môžu záujemcovia prísť bez registrácie. Manipulačný poplatok 5 eur bude za antigénové testovanie na odberovom mieste COVID-19 prijímaný len v hotovosti. My ich následne zadáme do systému, ktorý im vygeneruje potvrdenie o platbe a testovaní. Tak ako v predchádzajúcom období bude potvrdenie o testovaní formou e-mailu, SMS, a taktiež papierovej formy, ktorú si môžu záujemcovia vyžiadať,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

V súčasnosti sa na odberovom mieste covid-19 rozlišujú tri druhy testovacích alternatív.

1. Antigénové testovanie 

Testovanie antigénovými testami je možné od pondelka do piatku, v čase od 7.00 hod. do 15.30 hod. a počas víkendov v čase od 7.00 hod. do 11.00 hod. za manipulačný poplatok 5 eur. Počas pracovných dní je v čase od 12.00 hod. do 12.30 hod. obedná prestávka.

2. PCR testovanie pre samoplatcov

Naďalej taktiež platí, že nemocnica vykonáva počas pracovných dní aj platené PCR testovanie a PCR testovanie zo slín, na ktoré je možné sa prihlásiť cez www.agellab.sk. Testovanie pre samoplatcov sa vykonáva od 11.00 hod. do 12.00 hod.

3. PCR testovanie pre pacientov s príznakmi (RÚVZ/NCZI)

V prípade, že osoba má príznaky alebo podozrenie na chorenie, môže požiadať o vyšetrenie formou elektronického formuláru prostredníctvom korona.gov.sk. Bude jej pridelené odberové miesto na testovanie. Tieto testy sa v mobilnom odberovom mieste COVID-19 realizujú každý pracovný deň od 7.00 hod. do 11.00 hod. 

Späť