Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica sa stará o 6 covid pozitívnych pacientov. Vo vakcinačnom centre sa už očkuje 3. dávkou vakcíny

3.11.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, sa stará o 6 covid pozitívnych pacientov, z ktorých 2 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Vo vakcinačnom centre sa už očkuje 3. dávkou vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech a možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19 je aj bez registrácie, a to v utorok a stredu. Prevádzka vakcinačného centra je od 7.00 hod. do 15.30 hod. Posledný záujemca o očkovanie by mal prísť najneskôr o 15.00 hod.

Vakcinačné centrum

„Naše vakcinačné centrum, ktoré prevádzkujeme v budove Polikliniky na Hviezdoslavovej ulici č. 27 už očkuje 3. dávkou vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19. Záujemcovia sa môžu prísť dať zaočkovať aj bez predošlej registrácie počas dvoch pracovných dní v týždni, a to v utorok a stredu od 7.00 hod. do 15.00 hod. Prestávka je od 12.00 hod. do 12.30 hod. Výnimkou je stredajšie popoludnie, kedy sa za prítomnosti pediatra očkujú deti od 12 do 18 rokov. V stredu popoludní by tak mali prichádzať len neregistrovaní záujemcovia v tejto vekovej kategórii,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice.

Kto a za akých podmienok sa môže dať zaočkovať 3. dávkou vakcíny?

  • imunokompromitované osoby, ktoré majú potvrdenie od lekára
  • osoby, ktoré sú po očkovaní 2. dávkou vakcíny najmenej 6 mesiacov
  • osoby, ktoré dostali  SMS správu od Ministerstva zdravotníctva SR
  • osobám, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a sú zaočkované 2. dávkou vakcíny sa očkovanie 3. dávkou vakcíny neodporúča, napriek tomu je to v prípade ich záujmu umožnené, najskôr však po 12 mesiacoch od prekonania ochorenia covid-19

Mobilné odberové miesto COVID-19

„Mobilné odberové miesto covid-19 je už takmer mesiac presťahované na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7. Kežmarčanom sú priestory známe aj ako budova pohotovosti. Testovanie antigénovými testami je možné od pondelka do piatku, v čase od 7.00 hod. do 15.30 hod. a počas víkendov v čase od 7.00 hod. do 11.00 hod. za manipulačný poplatok 5 eur. Počas pracovných dní je v čase od 12.00 hod. do 12.30 hod. obedná prestávka. Počas sviatkov je odberové miesto zatvorené. PCR testovanie vopred objednaných záujemcov prebieha v časovom rozmedzí od 7.00 hod. do 12.00 hod. Objednať sa je možné prostredníctvom webu www.agellab.sk alebo www.korona.gov.sk,“ hovorí námestníčka PhDr. Anna Rybková.

Aktuálna situácia

„Momentálne sa staráme o 6 covid pozitívnych pacientov, z ktorých 2 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Evidujeme iba 1 pozitívneho zamestnanca a žiadny nie je v karanténe. Počas minulého týždňa sa v mobilnom odberovom mieste vykonalo 1310 antigénových testov, z toho 68 bolo pozitívnych. PCR testov sa vykonalo 544 a pozitívnych bolo 137, čo predstavuje pozitivitu viac ako 25%. Vo vakcinačnom centre sme podali 264 dávok vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech,“ dodáva o aktuálnej situácii v kežmarskej nemocnici námestníčka riaditeľa PhDr. Anna Rybková.

Späť