Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Pandemická situácia sa komplikuje aj v kežmarskej nemocnici. Stará sa o 25 pacientov pozitívnych na ochorenie COVID - 19

23.11.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, sa stará o 25 covid pozitívnych pacientov, z ktorých 4 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a 1 podporu high flow. Vo vakcinačnom centre sa najmä vďaka piatkovému výnimočnému dňu pre neregistrovaných podarilo podať 563 vakcín proti ochoreniu COVID - 19.

„Počas minulého týždňa sme vo vakcinačnom centre podali 563 dávok vakcín. Z toho bolo podaných 176 prvých dávok, 57 druhých a 329 tretích dávok vakcín proti ochoreniu covid-19. Záujemcovia prichádzali najmä počas piatkového dňa, ktorý sme výnimočne sprístupnili pre neregistrovaných.

Vo vakcinačnom centre, ktoré prevádzkujeme v budove polikliniky na Hviezdoslavovej ulici č. 27 sa už očkuje 3. dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech proti ochoreniu covid-19,“ hovorí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

V mobilnom odberovom mieste covid-19, ktoré nemocnica prevádzkuje na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7 sa počas minulého týždňa vykonalo 1264 antigénových testov, ktorých pozitivita bola 8,8%. PCR testov sa vykonalo 524 a pozitivita predstavovala 20,8%.

„Aktuálne sa kežmarská nemocnica stará o 25 covid pozitívnych pacientov, z toho 20 je na kyslíkových lôžkach, 1 potrebuje nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, tzv. high flow a 4 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Evidujeme 7 pozitívnych zamestnancov a 3 sú v karanténe. Zaočkovanosť hospitalizovaných pacientov predstavuje 8%. Od minulého týždňa máme možnosť podania aj monoklonálnych protilátok, ktoré sa podávajú pacientom v počiatočnom štádiu ochorenia covid-19 podľa lekárom presne stanovených indikácií. Do dnešného dňa sme ich podali už 10 pacientom,“ informuje námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská.

Späť