Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica bude poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť

25.11.2021

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky mení rozsah vykonávania opatrení hospodárskej mobilizácie. V lôžkovej časti bude poskytovať výlučne neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Výnimku tvoria onkologickí pacienti a pacienti, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba.

„Na základe rozhodnutia MZ SR budeme v lôžkovej časti poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Toto rozhodnutie sa netýka pacientov, ktorým sa poskytuje zdravotná starostlivosť v súvislosti s liečbou onkologického ochorenia. Výnimkou sú taktiež pacienti, ktorým sa poskytuje biologická liečba alebo dialyzačná liečba. Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny sú vyčlenené 4 lôžka s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, čo je v našom prípade maximálny počet lôžok. Toto rozhodnutie platí počas doby trvania mimoriadnej situácie,“ informuje Ing. František Lešundák, riaditeľ kežmarskej nemocnice.

Kežmarská nemocnica sa k dnešnému dňu stará celkovo o 25 covid pozitívnych pacientov. Traja pacienti potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a 1 pacient potrebuje nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, tzv. high flow. Deväť pacientov pozitívnych na ochorenie covid-19 je hospitalizovaných na kyslíkových lôžkach oddelenia dlhodobo chorých, ktorého prevádzka sa taktiež musela prispôsobiť aktuálnej situácii.

Fungovanie vakcinačného centra nebude z dôvodu príkazu Ministerstva zdravotníctva SR obmedzené.  Naďalej platí, že posledný záujemca by mal prísť najneskôr 15 minút pred ukončením pracovnej doby. Tým, ktorí sa chystajú na prvú dávku vakcíny a tí, ktorí dostali  SMS správu s PIN kódom na tretiu dávku vakcíny, je odporúčaná registrácia prostredníctvom webu korona.gov.sk.


Časový harmonogram očkovania

UTOROK:
07:00 – 12:00 (registrovaní prostredníctvom korona.gov.sk)
12:30 – 15:30 (neregistrovaní)

STREDA:
07:00 – 12:00 (registrovaní prostredníctvom korona.gov.sk)
12:30 – 15:30 (neregistrovaní; deti od 12 do 18 rokov)

Späť