Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa pandemická situácia zlepšila Hospitalizovaných je 13 pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19

5.1.2022

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, zaznamenala na začiatku roku 2022 celkové zlepšenie pandemickej situácie a pokles počtu hospitalizovaných pacientov. Na priveľký optimizmus je zatiaľ priskoro, pretože sa očakáva, ako sa v regióne aj nemocnici prejaví nástup ochorenia v súvislosti s novou mutáciou Omikron. Nemocnica však naďalej poskytuje možnosť dať sa proti koronavírusu zaočkovať.

„K dnešnému sa kežmarská nemocnica na troch oddeleniach stará o 13 covid pozitívnych pacientov, čo je o 19 menej ako začiatkom decembra 2021. Z toho 9 pacientov leží na kyslíkových lôžkach, 1 potrebuje nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, tzv. high flow a 3 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení sa staráme aj o covid pozitívnu mamičku a novorodenca, ktorý je po PCR vyšetrení a je negatívny,“ informuje námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská.

Za posledné dva decembrové týždne  vo vakcinačnom centre nemocnice podali 1782 dávok vakcín proti ochoreniu covid-19. ,,Vakcinačné centrum prevádzkujeme v budove polikliniky na Hviezdoslavovej ulici č. 27 a proti ochoreniu covid-19 sa očkuje len vakcínou Pfizer/BioNTech. Na ulici Dr. Daniela Fischera prevádzkujeme mobilné odberové miesto covid-19, v ktorom sa počas minulého týždňa vykonalo 513 antigénových testov, ktorých pozitivita bola 2,7%. PCR testov sa vykonalo 417 a pozitivita predstavovala 33,09%,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.“  V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev pacientov, realizujú sa len urgentné operačné zákroky.

Späť