Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská a krompašská nemocnica evidujú rapídny pokles záujmu o očkovanie

21.2.2022

Boj s výpadkom personálu výrazne pretrváva aj v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o., člen skupiny AGEL a Nemocnici AGEL Krompachy. Obe nemocnice evidujú neustály pokles záujmu o očkovanie. Vo vakcinačných centrách oboch nemocníc sa minulý týždeň podalo len 8 dávok vakcín prvej dávky. Pozitivita PCR testov v mobilných odberových miestach je rôzna. V Kežmarku evidujú pokles o 0,57%. Naopak, Krompachy hlásia zvýšenie pozitivita PCR testov až o 13,4%.

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o., člen skupiny AGEL, sa naďalej pasuje s výpadkom personálu, ktorý zapríčinil zlúčenie oddelení. „Z radov našich kolegov je pozitívnych 28 a ďalší 3 sú v domácej karanténe. Z dôvodu výrazného výpadku pracovných síl sa situácia ohľadom prevádzky nemocnice komplikuje a jednotlivé oddelenia si musia navzájom personálne pomáhať. Na troch oddeleniach sa staráme o 22 covid pozitívnych pacientov, z toho 3 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a 4 pacientky pozitívne na ochorenie covid-19 sú na gynekologicko-pôrodníckom oddelení,“ informuje námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť kežmarskej nemocnice MUDr. Lýdia Wikarská.

„Záujem o očkovanie rapídne klesá. Vakcinačné centrum minulý týždeň podalo 97 dávok vakcín proti ochoreniu covid-19, z toho len 3 záujemcovia boli očkovaní 1. dávkou. V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa počas minulého týždňa vykonalo 1493 antigénových testov s pozitivitou 12,47%, čo predstavuje o 0,72% vyššiu pozitivitu ako prechádzajúci týždeň. PCR testov bolo vykonaných 1491, o 101 viac ako predchádzajúci týždeň. Pozitivita bola na úrovni 55,26%, čo je len o 0,57% menej ako počas týždňa pred tým,“ hovorí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice.

Variant omikron sa prejavuje na opätovne zvýšenom výpadku personálu aj v Nemocnici AGEL Krompachy.  Minulý týždeň zaevidovali až 13,4% nárast pozitivity PCR testov oproti týždňu pred tým. „K dnešnému dňu pociťujeme výpadok 24 covid pozitívnych kolegov a ďalší 4 sú v karanténe, čo je úbytok o ďalších 8 pracovných síl oproti minulému týždňu. Na oddelení covid-19 sa staráme o 18 covid pozitívnych pacientov, čo je dvakrát viac ako začiatkom minulého týždňa. Z celkového počtu pacientov len 1 potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ informuje konateľ a námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť Nemocnice AGEL Krompachy, MUDr. Miroslav Kraus.

„V mobilnom odberovom mieste covid-19 sme minulý týždeň vykonali 631 antigénových testov, z toho pozitivita predstavovala 12,52%. Z celkového počtu 380 PCR testov sme zaevidovali pozitivitu v 244 prípadoch, čo predstavuje 64,2%. Je to až o 13,4% percent viac ako zo štatistík z predchádzajúceho týždňa.  Vo vakcinačnom centre sme podali týždňa sme podali 40 dávok vakcín, z toho len 5 ľudí malo záujem o prvú dávku,“ hovorí námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť krompašskej nemocnice, PhDr. Lenka Gajdošová.

Späť