Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa cez víkend narodila malá Ukrajinka Pozitivita PCR testov je stále veľmi vysoká

8.3.2022

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok n. o., člen skupiny AGEL, prijalo počas uplynulého víkendu rodičku z Ukrajiny, ktorá v sobotu, 5. marca priviedla na svet malú Eluzavetu. Nemocnica sa k dnešnému dňu stará o 25 covid pozitívnych pacientov a percento pozitivity PCR testov stále narastá a dosahuje výšku 68,22%.

V kežmarskej nemocnici sa v sobotu 5. marca o 02.15 hod. narodila malá Ukrajinka Eluzaveta s mierami 4000 gramov a 53 cm. Niektorí z jej súrodencov údajne ostali na Ukrajine. Mladšia, len dvojročná sestrička, ich pravdepodobne očakáva na fare v Starom Smokovci.

„K dnešnému dňu máme hospitalizovaných 23 pacientov na kyslíkovom lôžku, z toho 10 je na internom oddelení a 13 na oddelení dlhodobo chorých, ktoré sme museli opäť reprofilizovať. Taktiež evidujeme 1 pacientku na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a ďalší jeden pacient potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Naši kolegovia sa postupne vracajú do práce a k dnešnému dňu evidujeme už len 7 pozitívnych zamestnancov,“ informuje námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská.

Vakcinácia oproti minulému týždňu zaznamenala opäť významný pokles. Minulý týždeň bolo podaných 41 dávok a týždeň pred tým to bolo 70 dávok. V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa počas minulého týždňa vykonalo 1127 antigénových testov, ktorých pozitivita bola 10,29%. PCR testov sa vykonalo 620 a pozitivita predstavovala 68,22%,“ hovorí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

V mesiaci marec kežmarská nemocnica očkuje len jeden deň v týždni, a to v stredu. Posledný záujemca by mal prísť najneskôr 15 minút pred ukončením pracovnej doby. Časový harmonogram vakcinačného centra je pravidelne aktualizovaný v úvode webovej stránky Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok v sekcii „Informácie o očkovaní“.

Časový harmonogram očkovania v marci 2022

STREDA:           07:00 – 12:00 (registrovaní dospelí; registrované deti od 12 do 18 rokov)

                          12:30 – 15:30 (neregistrovaní dospelí; neregistrované deti od 12 do 18 rokov)

Späť