Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Antigénové testy za 5 eur sa rušia aj v kežmarskej nemocnici

14.3.2022

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok n. o., člen skupiny AGEL, zrušila od 12. marca 2022 na základe mobilizačného príkazu MZ SR možnosť antigénového testovania v mobilnom odberovom mieste covid-19 za poplatok 5 eur. Antigénové testovanie je zrušené aj počas víkendov. Možnosť objednania sa na antigénové testovanie však nemocnica ponúka prostredníctvom webu www.agellab.sk.

„Na základe mobilizačného príkazu od Ministerstva zdravotníctva SR sa ruší antigénové testovania v cene 5 eur. Mobilné odberové miesto covid-19 tak nebude v prevádzke ani počas víkendov. Pandemickú situáciu naďalej monitorujeme a prevádzku MOM budeme podľa aktuálnych údajov prispôsobovať,“ hovorí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť. Mobilné odberové miesto covid-19 bude v prevádzke od pondelka do piatku, a to od 7.00 hod. do 15.30 hod. „Počas prevádzky sa budú vykonávať PCR testy pre indikovaných s výmenným lístkom od lekára a prihlásených prostredníctvom NCZI/RÚVZ. Naša nemocnica ponúka za poplatok aj možnosť objednania sa na antigénové a PCR testovanie prostredníctvom webu www.agellab.sk,“ uvádza námestníčka PhDr. Anna Rybková.

Pandemická situácia v nemocnici je stabilná, nemocnica však stále má takmer dve desiatky pacientov s potvrdeným koronavírusom. „Staráme sa o 18 pacientov pozitívnych na ochorenie covid-19, čo je o 5 menej ako začiatkom minulého týždňa.  Na kyslíkovom lôžku je 13 pacientov, 2 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, 2 pacientky evidujeme na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a jedno covid pozitívne dieťa je na oddelení pediatrie. Naši kolegovia sa postupne vracajú do práce a k dnešnému dňu evidujeme už len 4 pozitívnych zamestnancov,“ informuje námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská.

Vo vakcinačnom centre bol opäť zaznamenaný pokles záujmu. Minulý týždeň bolo podaných 32 dávok, čo je o 9 menej ako počas týždňa pred tým. Pozitivita pri PCR testoch mierne klesla zo 68,22 % na 65 %. Naopak, miera pozitivity antigénových testov bola minulý týždeň o desatiny percenta vyššia. Z 10,29 % stúpla na 10,5 %.

 

Časový harmonogram mobilného odberového miesta covid-19

PONDELOK – PIATOK: PCR testovanie + objednávky prostredníctvom www.agellab.sk

 

Časový harmonogram očkovania v marci 2022

STREDA:           07:00 – 12:00 (registrovaní dospelí; registrované deti od 12 do 18 rokov)

                          12:30 – 15:30 (neregistrovaní dospelí; neregistrované deti od 12 do 18 rokov)

Späť