Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici vytvárali malí pacienti veľkonočné vajíčka

12.4.2022

Na detskom oddelení Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok n. o., člen skupiny AGEL, už vládne veľkonočná atmosféra. Pod vedením pedagogičky a zdravotníčky Mgr. Márie Veselovskej, vyfarbovali hospitalizovaní pacienti veľkonočné vajíčka. Pri kreatívnych činnostiach sa detskí pacienti rozptýlia, čím sa znižuje ich stres z nemocničného prostredia. Zapojili sa aj niektoré mamičky a podobné aktivity vítajú.

Tematicky vyzdobené priestory detského oddelenia kežmarskej nemocnice majú na svedomí aj predchádzajúce kreatívne aktivity, ktoré sa s deťmi na oddelení pravidelne vykonávajú. „Tieto aktivity s deťmi robievam pravidelne, pretože hospitalizované deti sa pri kreatívnych činnostiach rozptýlia a zabudnú na stres z nemocničného prostredia. To, že na detskom oddelení prebieha bežne aj vyučovanie, je ďalšou výhodou. Deti tak nevynechávajú proces vyučovania, nevymeškajú učivo, a zároveň strávia príjemné chvíle,“ hodnotí  pedagogička na detskom oddelení kežmarskej nemocnice, Mgr. Mária Veselovská.

„Do kežmarskej nemocnice sme so synčekom Filipkom prišli včera. Podobné aktivity v nemocnici hodnotím veľmi pozitívne, pretože tak prídu deti na iné myšlienky. Vidím, že Filipko sa už dnes cíti lepšie a takého kreatívne aktivity ho bavia,“ hovorí mamička hospitalizovaného pacienta na detskom oddelení, Bc. Anna Malinová.

Späť