Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V Kežmarku volili regionálnu prezidentku Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek

20.5.2022

Na pôde Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa volila regionálna prezidentka a zástupkyne Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek kežmarského okresu. Súčasťou valného zhromaždenia bola aj úvodná prednáška o správnej hygiene rúk personálnu zdravotníckeho zariadenia. Novozvolená regionálna prezidentka Bc. Soňa Valenčíková, má jasné vízie.

„Budem veľmi rada, keď sa naše sestry a pôrodné asistentky budú viac aktívne aj pasívne zapájať do rôznych vzdelávacích aktivít a seminárov. Účasť na podobných podujatiach je veľmi prospešná pre celoživotné vzdelávanie, nadobúdanie nových kontaktov či skúseností z našej praxe. Súčasná situácia nám už povoľuje stretávanie sa na týchto podujatiach, ktoré boli v poslednom období obmedzené, no teším sa, že sa v nich môže pokračovať. Stojí to za to,“ hovorí novozvolená prezidentka regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek Bc. Soňa Valenčíková.

Na pôde kežmarskej nemocnice sa stretlo regionálne valné zhromaždenie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. „Súčasťou valného zhromaždenia bola aj prednáška vedúcej sestry Mgr. Aleny Vnenčákovej o správnej hygiene rúk, ktorá je v zdravotníckom zariadení neodmysliteľnou súčasťou. Valné zhromaždenie si zvolilo novú prezidentku regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek a niektoré z našich kolegýň sa stali ďalšími členkami výboru a regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek v Kežmarku. Verím, že nová regionálna prezidentka z našej nemocnice počas svojho pôsobenia naplní vízie a budeme sa spoločne stretávať na rôznych vzdelávacích aktivitách, ktoré sú pre zdravotníkov samozrejmé a dôležité,“ hodnotí PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Späť