Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa v tomto roku narodilo najviac bábätiek v máji

10.6.2022

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa v tomto roku narodilo už 361 bábätiek. Najúspešnejším mesiacom bol zatiaľ máj, v ktorom prišlo na svet 86 detičiek, z ktorých v počte ťahá za dlhší koniec 47 chlapcov. Mamičky dali svojim ratolestiam netradičné mená, ako Mia, Rania, Tanya či Ozan, no niektoré zvolili tradičnejšie mená ako Anna, Jozef, Michal a Adam.

 „V mesiaci máj sme mali v tomto roku doposiaľ najvyšší počet novorodencov. Z počtu 86 bolo 47 chlapcov a 39 dievčat. Najťažším bábätkom bolo dievčatko s váhou 4400 gramov, naopak, najmenší prírastok za mesiac máj bol chlapček s váhou 1650 gramov,“ informuje vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

Mamičky vyberali svojim ratolestiam rôzne netradičné mená ako Mia, Leon, Rania, Melánia, Tanya, Melisa, Ozan, Sajmon či Brian. „Okrem netradičných mien sme do záznamov písali aj tradičné mená, ktoré mamičky vybrali pre svoje novorodeniatka. Medzi nimi bola napríklad Anna, Michal, Adam a Jozef. Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať a pochváliť aj mamičky v našej pôrodnici, ktoré sú veľmi milé, ústretové a spolupráca s nimi je veľmi príjemná,“ hodnotí manažérka dennej zmeny novorodeneckého oddelenia Mgr. Antónia Gelatová.

Kežmarská nemocnica teda v posledných týždňoch zažíva babyboom a je stále viac vyhľadávanou pôrodnicou pre mamičky aj zo vzdialenejších oblastí. Personál nemocnice sa snaží rodičkám vychádzať maximálne v ústrety v rámci ich individuálnych požiadaviek. Samozrejmosťou je možnosť pre otca, resp. inú sprevádzajúcu osobu byť pri pôrode po splnení daných podmienok.

Späť