Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Interné oddelenie kežmarskej nemocnice sa pasuje s covid pozitívnymi pacientmi a výpadkom personálu

18.7.2022

Zdravotníci Interného oddelenia Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok n. o., člen skupiny AGEL, sa k dnešnému dňu starajú o 9 covid pozitívnych pacientov a pasujú sa aj s výpadkom personálu. Štyria zamestnanci oddelenia sú pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 a sú v domácej karanténe. Interné oddelenie sa tak dočasne stalo oddelením len pre covid pozitívnych pacientov.

Interné oddelenie kežmarskej nemocnice má v súčasnosti neľahkú úlohu. „K dnešnému dňu sa staráme o 9 covid pozitívnych pacientov. Komplikácie nám spôsobuje aj personálna situácia, keďže vnímame aj výpadok zdravotníckeho personálu. Pre pozitivitu na ochorenie COVID-19 chýbajú k dnešnému dňu 4 zamestnanci, z toho dvaja lekári, čo je pri množstve pacientov veľmi komplikovaná situácia. Väčšina pacientov na internom oddelení je hospitalizovaná s iným primárnym ochorením a covid je len sekundárnym. Stavy pacientov sú s ľahším až stredným priebehom a len traja z nich si vyžadujú kyslíkovú podporu,“ informuje námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Lýdia Wikarská s tým, že interné oddelenie sa dočasne stalo oddelením len pre covid pozitívnych pacientov.

Okrem interného oddelenia sa nemocnica stará ešte o jedno covid pozitívne dieťa a matku na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a ďalší dvaja zamestnanci nemocnice mimo interného oddelenia sú pre pozitivitu v domácej karanténe.

Späť