Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa 8. augusta narodili dvojičky Straší braček prišiel na svet prirodzene, mladší sekciou

16.8.2022

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa 8. 8. 2022 narodili dvojvaječné dvojičky. Ján a Adam prišli na svet 25 minút po sebe a každý iným spôsobom. Starší Ján sa narodil spontánne a prirodzeným spôsobom o 14.35 hod. Mladší Adam prišiel na svet cisárskym rezom o 15.00 hod. S ojedinelým prípadom sa mnohí v praxi ani nestretli.

V kežmarskej nemocnici sa 8. 8. 2022 narodili dvojvaječné dvojičky Ján a Adam. Ján a Adam prišli na svet rôznymi spôsobmi. Starší Janko prišiel na svet prirodzeným spôsobom a o 25 minút mladší Adamko prišiel na svet sekciou.

„Je to pomerne ojedinelý prípad, s ktorým sa mnohí v praxi ani nestretli. Dôvodom rôznych spôsobov narodenia bola poloha druhého bábätka. Po narodení staršieho brata tak bola sekcia vyhodnotená ako vhodnejšia alternatíva. Mamička a dvojčatá sú v poriadku a koncom minulého týždňa už boli prepustení domov, “ informuje vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Katarína Živčáková.

„Starší Janko sa narodil s mierami 2700 gramov a 49 centimetrov o 14.35 hod. Mladší Adamko bol narodený s 25 minútovým oneskorením po bračekovi, a to s mierami 3000 gramov a 51 centimetrov. Doma sa na nich tešili aj dve staršie sestry Ninka a Veronika,“ informácie dopĺňa vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

Späť