Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarčania darovali krv. Levočská nemocnica opäť spustila mobilnú odberovú jednotku

26.9.2022

Nemocnica AGEL Levoča opäť spustila mobilnú odberovú jednotku. V spolupráci s Nemocnicou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku sa po dlhšej prestávke realizoval 26. 9. 2022 odber krvi. Odberné miesto je na Ulici Dr. Fischera č. 7 v budove pohotovosti a mobilnej odberovej jednotky. Kežmarčania darovali celkom 4050 ml krvi. Ďalší odber je plánový o mesiac, a to 24. októbra 2022.

Levočská nemocnica obnovila v Kežmarku mobilnú odberovú jednotku. „Sme veľmi radi, že nám situácia opäť povoľuje výjazdy aj do Kežmarku. Dnes sme sa po dlhej dobe tešili deviatim darcom, ktorí spoločne darovali 4050 ml krvi. Odbery do Kežmarku zatiaľ plánujeme raz do mesiaca a verejnosť budeme vždy informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí. Najbližší odber je zatiaľ plánovaný na 24. októbra 2022, neskôr by sme chceli robiť odbery dvakrát mesačne,“ uvádza primár transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Levoča, MUDr. Rastislav Osif.

Nemocnice si navzájom pomáhajú, komunikujú a efektívne využívajú synergické efekty nemocníc spišského klastra. „Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať aj kolegom z Kežmarku, ktorí sú veľmi nápomocní. Pán primár oddelenia dlhodobo chorých, MUDr. Peter Bárta, pomohol našej jednotke s vyšetrovaním darcov. Srdečne ďakujeme aj všetkým darcom krvi za ich ušľachtilý čin. Bez nich by sme nemohli existovať. Každá kvapka je dôležitá a tešíme sa na ďalší odber v Kežmarku,“ dodáva MUDr. Osif.

Späť