Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarčania sa zúčastnili predčasnej mikulášskej kvapky krvi

23.11.2022

Transfúziologické oddelenie Nemocnice AGEL Levoča opäť spustilo mobilnú odberovú jednotku. Od septembra sú vítaní darcovia krvi na Ulici Dr. Fischera č. 7 v Kežmarku v budove pohotovosti a mobilnej odberovej jednotky. Predčasnej mikulášskej kvapky krvi sa zúčastnili nielen Kežmarčania, ale aj darcovia z okolitých miest a obcí.

Darcovstvo krvi je ušľachtilá činnosť, ktorá zachraňuje životy. „Sme veľmi vďační za každého darcu, za každý pokus, za každú kvapku. Je to skutočne nenahraditeľná pomoc a snažíme sa motivovať každého, kto môže krv darovať. Sú aj takí, ktorí by chceli byť darcami, no ich zdravotný stav im to nepovoľuje. Ďakujeme všetkým, ktorí sa darovania krvi zúčastňujú pravidelne a tešíme sa na všetkých, ktorí prekonajú svoj strach a pridajú sa k tým, ktorí kvapkou krvi zachránia život,“ hovorí primár uvádza primár transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Levoča, MUDr. Rastislav Osif.

Ďakujeme všetkým darcom, ktorí prišli do Kežmarku darovať krv. Predčasnej mikulášskej kvapky v Kežmarku sa zúčastnili darcovia nielen z Kežmarku, ale aj zo Spišskej Belej či Ľubice. „Odbery sú plánované vopred a jedenkrát do mesiaca. Verejnosť budeme o najbližších termínoch vždy informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí. Najbližší odber je zatiaľ plánovaný na 19. decembra 2022. Neskôr by sme chceli robiť odbery dvakrát mesačne. Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať aj kolegom z Kežmarku, ktorí sú veľmi nápomocní,“ uvádza primár MUDr. Osif.

Späť