Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Študentky a pedagogičky Školy umeleckého priemyslu Kežmarok vyzdobili novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice

14.2.2023

Novorodenecké oddelenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, hýri novými farbami. Pedagogičky a študentky zo Školy umeleckého priemyslu Kežmarok sa podobu niekoľkých týždňov venovali skrášleniu novorodeneckého oddelenia detskými motívmi. Zútulnili tak prostredie pre novonarodené detičky, ale aj pre personál a mamičky, ktoré prichádzajú s prostredím do kontaktu.

Nové motívy na stenách sa nachádzajú v priestoroch novorodeneckého oddelenia a chodbe pri pôrodných sálach. „Veľmi pekne ďakujem šikovným študentkám a ich pedagogičkám, ktoré vymysleli nádherné motívy a prišli skrášliť naše oddelenie. Tešíme sa z kombinácie príjemných farieb a detských motívov, ktoré dodávajú nášmu oddeleniu príjemnú atmosféru,“ hovorí vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

„Maľby máme v miestnosti pre novorodencov, ale aj v miestnosti prvého vyšetrenia. Jeden z našich obľúbených motívov je bocian prinášajúci dieťatko. Okrem miestností novorodeneckého oddelenia máme obrázky zavesené aj na stenách spojovacej chodby. Mamičky, ktoré prídu do príjmovej ambulancie a pôrodných sál, si taktiež budú môcť prezrieť prácu mladých a šikovných študentiek. Pri príležitosti ukončenia umeleckej práce, sme študentky s pedagogičkami pozvali na krátke stretnutie, pri ktorom sme sa im poďakovali. Tešíme sa, že ich pestrá a farebná práca nás bude v našej práci sprevádzať každý deň,“ dodáva Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

Späť