Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Šikovné žienky podarovali novorodeneckému oddeleniu kežmarskej nemocnice valentínske chobotničky

16.2.2023

Novorodenecké oddelenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, obdarovali šikovné žienky, ktoré spája vášeň k háčkovaniu. Na oddelenie priniesli množstvo háčkovaných chobotničiek, papučiek a čiapočiek, ktoré budú určené pre potreby novonarodených bábätiek. Iniciátorkou projektu je Jana Šlacká, ktorá chcela efektívne využiť zvyšky priadze a vlny. Koncom minulého roka obdarovala aj novorodenecké oddelenie krompašskej nemocnice. Háčkované chobotničky majú pre bábätká pozitívne účinky.

Valentínskemu darčeku sa potešil kolektív novorodeneckého oddelenia. „Veľmi pekne ďakujeme pani Janke aj ostatným ženám, ktoré si našli čas a priniesli nám krásne výtvory ručnej práce. Háčkované chobotničky majú pre novonarodené a predčasne narodené bábätká veľmi priaznivé účinky. Štruktúra chápadiel im pripomína pupočnú šnúru, cítia sa bezpečne ako v mamkinom brušku a to ich upokojuje,“ vysvetľuje Mgr. Alžbeta Pokrivčáková, vedúca sestra novorodeneckého oddelenia kežmarskej nemocnice.

Jana Šlacká obľubuje háčkovanie a jedného dňa jej napadla myšlienka, že by zvyškom vlny a priadze, ktoré skladuje mohla vdýchnuť nový život v podobe výrobkov ako sú chobotničky, čiapočky, papučky a deky na prikrytie pre novonarodené detičky. „Takto to už funguje aj v rámci celoslovenského projektu. Oslovila som priateľky, ale aj neznáme na sociálnej sieti, ktoré tiež nevedia, čo so zvyškami vlny, či by sa nepridali k môjmu nápadu – projektu. Valentínske chobotničky sme sa rozhodli podarovať bábätkám v kežmarskej nemocnici,“ opisuje začiatky svojho projektu Janka Šlacká, ktorá na projekte pracuje s Helgou, Silviou  a Alexandrou.

„Bola som milo prekvapená, aký to malo ohlas. Spomenuté výrobky sme už v minulom roku darovali aj neonatologickému oddeleniu krompašskej nemocnice pod vedením primárky MUDr. Bartošovej. Radosť a nadšenie kolektívu bolo úprimné, z čoho sa veľmi tešíme. Mňa osobne to nabilo pozitívnou energiou, ktoré je veľmi nákazlivá, a preto v tom mienim aj naďalej pokračovať aj s tímom žien, ktoré sa podieľali na spoločnej tvorbe, za čo im srdečne ďakujem. Pracujeme nepretržite a určite obdarujeme ešte ďalšie zdravotnícke zariadenia,“ dodáva Jana Šlacká, iniciátorka projektu.

Späť